Tsitruse-piparmündi-peedi limonaad

Jah, te lugesite õigesti, ma tegin peediga limonaadi. Rabarbrihooaeg lõpeb “ametlikult” Jaanipäevaga ja nii oli mul vaja leida alternatiiv oma lemmikule rabarbrilimonaadile. Ei ole just kuigi palju asju, mida mu abikaasa ei söö, aga üks neist on peet. Kuidas üldse saab nõnda neutraalset asja mitte süüa? Igal juhul, teen vahel eksperimente peedi peitmisega toidu sisse, et uurida ehk mingi nurga alt see ikkagi sobib. Ütleme nii, et selle limonaadiga oli mu eksperiment peaaegu õnnestunud. Kui välja arvata fakt, et esialgu oli veel soojal limonaadil tugev peedi lõhn ja esimene klaas joodi nina kinni hoides..

DSC01889

Limonaad on mõnusalt värskendav ja ei vaja rohket suhkru lisamist, sest peet on ju magus. Niisiis saab lisada rohkelt hapukaid tsitruselisi, ilma et peaks nende maitset rohke suhkruga tasakaalustama. Mina olen maitsest ja värvist vaimustuses. Abikaasa joob hea meelega. Mida veel ühelt limonaadilt tahta?

Idee peedi kasutamiseks sain Joy the Baker blogist.

Tsitruse-piparmündi-peedi limonaad

250 g peeti (värsket või keedetud)

1 dl pruuni suhkrut

2 sidrunit

2 laimi

Paar peotäit piparmünti

Serveerimiseks – gaseeritud vett, jääd, sidruniviilud

Kui kasutad värsket peeti, siis riivi see ja keeda 2 l vees pehmeks. Keedetud ja riivitud peedi puhul lase vesi potis keema ja lisa peet.

Tõsta pott tulelt, lisa suhkur ja piparmünt. Seejärel pigista sisse sidruni- ja laimimahl. Võid koored samuti potti visata. Kindlasti maitse, kas kõik on tasakaalus, eriti magus-hapu maitse, vajadusel lisa suhkrut. Pane potile kaas peale ja lase sel jahtuda. Leige limonaad kurna läbi sõela ja pane külmkappi. Serveerimisel sega gaseeritud veega, vahekord 1:1, jää ning sidruniga.

DSC01887

 

Share Button