Jäätis musta küüslaugu ja šokolaaditükkidega

Sain maitsmiseks kingiks Eesti tootja https://mustkuuslauk.ee/ musta küüslauku. Eks ma olen seda toodet tegelikult ju ise ka ostnud varemgi, aga eelkõige soolastes roogades kasutamiseks, sest mu organismile ei meeldi eriti tavaline toores küüslauk. Aga musta küüslauguga pole probleemi, sest see pole nii äkiline.

Kui minult aga paluti lisaks toodete maitsmisele retsepti ja postitust, siis soolane retsept blogisse jällegi tundus selleks kuidagi vale. Oleme siin ikkagi magustoidublogis ja tegelikult mulle meeldib soolase-magusa kombinatsioon magustoidus.. meeldib juust šokolaadiga, meeldib peekonijäätis jne.

Tahtsin valmistada küll trühvleid emadepäevaks esimese hooga, aga… seoses küüslaugu ja magusaga meenus vana hea Balthasari restorani küüslaugujäätis. Kui juba see puhta küüslauguga kraam oli hea, siis selge lugu, et mahedamaitselisema musta küüslauguga saab jäätis olla ka ainult hea.

Mis kõige ägedam – lastele (eelkõige pere tüdrukutele) maitses seee jäätis väga. Ma natuke luiskasin, et see on kohvimaitseline jäätis. Aga tulemus on igal juhul see, et see laar söödi kolme päevaga õnnelikult ära. Eriti õnnelik olin loomulikult mina, sest jäts maitses nii mulle kui ka abikaasale kui ka tütardele. Noormehest ei hakka siinkohal rääkima, sest asju, mis talle maitsevad, on õige vähe 😀

Jäätis musta küüslaugu ja šokolaaditükkidega

360 g piima

240 g vahukoort

60 g mett või invertsuhkrusiirupit

60 g suhkrut

130 g munakollast (ca 7tk)

1 tl musta küüslaugu pulbrit @mustkyyslauk 

1 vanillikaun

150 g tumeda šokolaadi tükke

Sega piim, vahukoor, vanill ja musta küüslaugu pulber.Eraldi kausis sega munakollased suhkrutega.Soojenda vedelikud peaaegu keemiseni ja kalla pidevalt segades munakollastele. Kalla kõik tagasi potti ja tasasel tulel soojenda, pidevalt spaatliga põhjast segades, kuni segu on 80-81 kraadi ja hästi natuke paksenenud. Jahuta külmkapikülmaks.


Haki šokolaad ja tõsta külma ootele.


Pane jäätisemasinasse (meil on KitchenAid jäätisekauss, mis väiksemale perele ajab asja väga hästi ära!) külm segu ja šokolaaditükid. Naudi!


Postitus on tehtud koostöös Eesti musta küülaugu tootjaga https://mustkuuslauk.ee/


Share Button