Šokolaadi-marjatort

Minu selle aasta soovitus Eesti Vabariigi aastapäevaks! Üks kergelt šokolaadine ja samas mahedamaitseline tort! Avaldasin retsepti Toidukunsti Stuudio Instagramis eelmisel sügisel ja siiani saan tagasisidet inimestelt, kes seda ka teinud ja rahule jäänud! Aitäh!

Mina kasutasin retseptis mustikat ja vaarikat, aga šokolaadi ja toorjuustu maitsekombinatsioon tegelikult sobib kokku enamiku marjadega (või kõigiga??).

Imeline šokolaadi-marjatort

20cm vormi

Biskviit

250 g jahu

240 g suhkrut

40 g kakaod

0,5 tl soodat

5 g küpsetuspulbrit

130 g muna

130 g piima

55 g õli

120 g keevat vett

Sega kokku kuivained – jahu, suhkur, kakao, sooda ja küpsetuspulber. Sega kokku muna, piim ja õli. Lisa kuivainetele vedelikud ja viimasena keev vesi. Kalla vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) ligikaudu 50-60 minutit.

Tarretis

200 g vaarikapüreed

100 g mustikapüreed

60 g suhkrut

5 g pektiini NH

2 g lehtželatiini

10 g sidrunimahla

Paisuta želatiin külmas vees. Sega suhkur pektiiniga. Lisa marjapüreedele ja aja keema. Lase podiseda minut. Tõsta tulelt, lisa paisutatud želatiin ja sidrunimahl. Jaga kahe 18cm vormi vahel ja külmuta.

Mousse

130 g marjapüreed

40 g suhkrut

10 g sidrunimahl

3 g lehtželatiin

110 g vahukoor

Paisuta želatiin külmas vees. Sega marjapüree, suhkur ja sidrunimahl. Kuumuta. Sulata selles želatiin. Jahuta alla 30 kraadi. Lisa poolvahustatud vahukoorele. Kalla mousse vormidesse tarretise peale. Külmuta uuesti.

Kreem

150 g karamelliseeritud valget šokolaadi

170 g vahukoort

480 g toorjuustu

Valmista ganache ja jahuta külmkapikülmaks. Vahusta kausis koos toorjuust ja ganache. Pane tort kohe kokku. Biskviit-tarretis-mousse-kreem-biskviit-tarretis-mousse-kreem-biskviit-kreem.

Share Button