Krõbedad sidruniruudud

Lähen täna tegema selle koolitushooaja esimest koolitust ja patt oleks sellist pidupäeva tähistamata jätta. Näiteks uue postitusega.

Tegelikult on lood aga hoopis nii, et sel aastal jõuan ma koolitada vaid kaks kuud ja siis puhkan. Eesseisvate koolitustega saab tutvuda Seikluskohviku kodulehel. Alati on võimalus tulla nädala sees ka privaatkoolitustele 🙂 Kas või üksi või oma seltskonnaga.

Krõbedad sidruniruudud

16 tk

Crumble

100 g rafineerimata roosuhkrut

100 g külma võid

100 g mandlijahu

100 g jahu

1 sidruni ja 1 apelsini koor

Põhi

Pool krõbedikku

100 g valget šokolaadi

10 g kakaovõid

40 g krõbedat vahvlit (saab valmistada ka ise)

Sidrunitäidis

70 g sidrunimahla

25 g vahukoort

3 g lehtželatiini

1 sidruni koor

50 g muna

25 g munakollast

55 g suhkrut

15 g kakaovõid

100 g toasooja võid

Crumble jaoks töötle kõik koostisosad kokku purutaoliseks massiks.

Toores crumble

Tõsta saadud krõbedik vähemalt 1 tunniks sügavkülma. Seejärel küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus kuldpruuniks, umbes 15-20 minutit. Vahepeal korra või kaks sega ka.

Valmis krõbedik jaga kaheks. Pool purusta peenemaks puruks ja pool jäta nii nagu on.

Saumiksriga purustatud krõbedik

Põhja jaoks sulata šokolaad ja kakaovõi. Sega koostisosad kokku ja pane ca 18-20 cm ruudukujulise vormi põhja. Tõsta külmkappi.

Valmista sidrunikreem. Pane lehtželatiin külma vette. Sega vispliga sidrunimahl ja -koor, muna, munakollane ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa vahukoor ja tõsta kauss kohe vesivannile. Vahusta kreem kuumal aurul ühtlaseks siidjaks vahuks (sellele võib kuluda 5-10 minutit). Kui kreem on valmis, siis kalla see kohe läbi sõela puhtasse kaussi ja lisa kakaovõi ning želatiin. Jahuta 35 kraadini.

Jahtunud kreemile lisa saumiksri abil või. Kalla saadud kreem põhjale ja puista peale järelejäänud krõbedik. Tõsta külmkappi vähemalt 3 tunniks ja seejärel lõika ruutudeks.

Säilita külmkapis.

Postitus on tehtud koostöös Euronics Eestiga.

Share Button