Kiirmarineeritud suvikõrvitsad

Jagasin Instas seda, et marineerisin elus esimest korda suvikõrvitsaid, ja nüüd siis rahva tungival soovil (vähemalt 6 inimest küsis!) ei jää mul muud üle, kui retsept blogisse panna.

Marineerimine on tõesti äärmiselt maitsev viis suvikõrvitsa valmistamiseks. Tõsi, pole kuigi üllatav, et antud roog mulle, suvikõrvitsafännile, maitses. Aga see on küll ootamatu, et seda hindas kõrgelt ka mu abikaasa, kellel on suvikõrvitsaga tunduvalt leigemad suhted. See lihtsalt on nii mõnusalt krõmps ja maitsekas. Kujutan ette, kui hea see oleks veel ka vähese tšilliga, mida ma sinna kavandasin, aga abikaasa turunimekirjast hoopis “tillina” tuvastas. Samas ei saa kurta – till sobis ka.

Kogused on siinkohal loomulikult väga suhtelised. Vaid orientiiriks. Marinaade peab alati maitsema ja timmima vastavalt oma eelistusele, eks.

Kiirmarineeritud suvikõrvits

2-3 väiksemat suvikõrvitsat

3 küüslauguküünt

1-2 sl 9% äädikat

2 tl soola

2 tl suhkrut

50 ml oliiviõli

Tilli, petserselli

Viiluta suvikõrvits, sega see soolaga ja jäta seisma umbes 10 minutiks. Seni sega kokku marinaadi tarvis äädikas õli ja suhkruga. Purusta küüslauk ja haki peenelt maitseroheline. Pigista suvikõrvitsast üleliigne vedelik, lisa marinaad ja maitseained. Tõsta külmkappi. Naudi 2-3 tunni pärast.

Share Button