Korrektne pannkoogitort

Nägin internetis ilusa korrektse pannkoogitordi ideed, mis vajas hädasti realiseerimist.

Kui ma teostuse foto üles laadisin, siis mitu inimest uuris, kuidas nii teha. Ega ma kitsi ole ja näitan.

Tegelikult pole siin muud trikki, kui tort tagurpidi kokku laduda 🙂 Mul kulus 24 cm läbimõõduga tordi tegemiseks 10 x 24cm pannkooki. Mida õhemad ja pehmemad, seda parem on.

Esimesest neljast pannkoogist tegin tordivormi sisse pesa, nii et pool pannkooki sees ja pool üle ääre. Ülejäänud 6 pannkooki ladusin kihiti vormi sisse. Mina kasutasin silikoonvormi. Selle puudumisel sobib iga tordivorm, ainult et tavalist tordivormi peaks kindlasti enne kilega vooderdama, et tort hiljem sealt ka välja tuleks.
Minu tehtud tordi kihtideks oli kreem, soolakaramell ja hapukas marjamoos.

24 cm diameetriga koogivormi tarvis kulus parasjagu ära kreem, kus oli ühtlaseks kokku ühe korraga ära vahustatud 300g vahukoort, 200 g toorjuustu, 200 g kohupiima, vanill ja 50 g suhkrut.

Marjamoosiks kodune kergelt läbi keedetud punase sõstra, vaarika ja musta sõstra moos. Umbes 200 g. Kuna mul oli paks moos, siis tarretajat ei kasutanud. Vedelama moosi puhul soovitaksin lisada pektiini või želatiini

Karamelli tarvis pruunistasin 100g suhkrut, lisasin sinna 100g tulikuuma vahukoort. Lahustasin seal 2g želatiini ja kui mass oli jahtunud 35 kraadini, siis ka 50 g toasooja võid. Soolahelbeid lisasin loomulikult ka. Natuke karamelli soovitan jätta kõrvale, et teisel päeval marjad tordi külge kleepida.
Kui viimased pannkoogid sees, siis üle ääre olevad pannkoogid keerasin peale, tõmbasin kile peale ja jätsin tordi üleöö külma. Hommikul keerasin vormi ringi tordialusele ja eemaldasin tordivormi.
Ma panin kreemi paksemate kihtidena, aga see natuke raskendas söömist. Nii et soovitan ikkagi tekitada õhemad kihid.
Share Button