Ahjuõuna-juustukook

Kui ma oleks vähegi trendikas toidublogija, siis ma reklaamiks teile seda kooki, kui figuurisõbralikumat versiooni juustukoogist.

Kasutades gluteenivabasid piparkooke saab aga gluteenivaba figuurisõbralikuma juustukoogi!

AGA olles siiski mina – kodus olid nukralt seismas veel viimased kodumaised hapud koogiõunad, mis mind kuidagi ei tahtnud kõnetada… kuni mitme toorjuustupaki kuupäev hakkas kukkuma ja otsustasin mugavusest kaks asja ühendada. Tulemusega olin piisavalt rahul, et seda teilegi presenteerida. Õrna õunamaitsega vähemagus, siidjas ja kergelt jõuluhõnguline kook läks meil peres hästi loosi.

Ja keegi ei läinud paksemaks. Peale minu.

Siinkohal ma aga näitan ette, milliste taustajõududega ma tegelikult pean siin toitu pildistades võitlema.. 🙂

Ahjuõuna-juustukook

22 cm

Piparkoogipõhi

160 g piparkooke

65 g võid

Juustukook

250 g küpsetatud õunapüreed*

1 muna

3 munakollast

25 g maisitärklist

70 g suhkrut

600 g toorjuustu

Õuna-hapukoorekate

80 g küpsetatud õunapüreed*

50 g hapukoort

20 g tuhksuhkrut

*Õunapüree tegemiseks puhasta õunad südamikest ja laota ahjuplaadile, koor ülespoole. Küpseta pöördõhuga ahjus 160 kraadi juures pehmeks. Sõltuvalt õuna suurusest ja sordist võiks see aega võtta 15-30 min. Purusta saadud õunad saumikseri abil püreeks ja suru püree läbi sõela. Minul on selleks kasutusel Bamix saumikser. Soovi korral maitsesta püreed kaneeli, vanilli ja sidrunikoorega. Kui püree tundub vesine, siis võib seda ka paksemaks keeta.

Osa piparkookidest on kõrvale jäetud koogi kaunistamiseks.

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulavõiga. Mina kasutan küpsiste purustamiseks alati kiiret lahendust ehk abivahendit nimega saumikser, hetkel selleks kasutusel mugav Bamixi SliceSy lisatarvik. Suru saadud segu koogivormi põhja ja soovi korral eelküpseta põhja 180-kraadises ahjus 10 minutit.

Ehk siis juustukoogi põhja ei pea tingimata eraldi eelküpsetama. Aga mulle isiklikult meeldib, kui põhi on natuke tugevam ja eraldiseisvam, nii et küpsetan ise alati ta enne ära. Jättes küpsetamata saad pehmema põhja, muud midagi.

Täidise jaoks sega toorjuust suhkru ja õunapüreega. Lisa ükshaaval muna+munakollased. Viimasena lisa maisitärklis. Kalla segu põhjale. Küpseta kooki 10 minutit 200 kraadises ahjus ja veel ca 40 minutit 130 kraadises ahjus (sõltub, mis suuruses vormi kasutad – madalamat kooki küpseta vähem). Lase ahjus täielikult jahtuda. Sega katte koostisosad, määri see koogile ja tõsta kook külmkappi üleöö.

Postitus sündis koostöös Euronics Eestiga.

Share Button
7 Comments