Korvikesed tikrivõide ja laimikreemiga

Eelmise postituse peale on kiiresti vaja süüa midagi magusat. Eks ikka selleks, et elu läheks taas rõõmsamaks. Vähemalt hetkeks. Nagu suhkru tarvitamisel ikka..

 

Huvitav, millal ma õpin paar asjakohast marja kaunistuseks jätma..

 

Ma ei ole suuremat sorti ilma üle viriseja. Seda enam, et täna on täitsa kena sügisilm. Nii et rääkigem siis läbi marjade. Ei tea, kuidas teile tundub, aga minu arust on tänavu marjasaagiga eriti kesised lood. Käime emaga Keskturul kaks korda nädalas ja üldist marjauputust polegi täheldanud. Meil siin Valklas hakkasid mustikad oksa küljes riknema enne kui päris küpseks said. Metsmaasikad on juba ammu hallitusmaitsega.  Eks aastad ei peagi vennad olema, aga natuke kurb on ikka, kui veel pooltoored mustikad sõrmede vahel purunevad.

Tikreid ma nägin üldse turul ainult kaks korda. Kuna mu abikaasa on suur tikrifänn, siis ostsin talle karbikese imetillukesi ja imehapusid tikreid. Ta nõnda rõõmsalt krõmpsutas neid, et tervel ülejäänud perel hakkasid ainuüksi seda vaatemängu jälgides hambad valutama. Niisiis ma otsustasin, et ta niikuinii ei söö neid kõiki ära, ja tegin tikrivõidega korvikesed. Kaks päeva hiljem ta siiski küsis, et mis üldsegi tema tikritest sai.. Uuups..

 

Korvikesed tikrivõide ja laimikreemiga

12 tk

 

Korvike

 

135 g jahu

15 g maisitärklist

75 g võid, külma

35 g tuhkruhkrut

1 väike muna

Noaotsatäis soola

 

Tikrivõie

200 g tikreid

90 g suhkrut

2 munakollast

90 g võid

 

Laimikreem

 

200 g toorjuustu

2 laimi koor

170 g vahukoort

40 g suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

35 g munakollast

16 g maisitärklist

20 g võid

 

Alusta korvikestest. Määri muffinipanni pesad hoolikalt võiga. Sega kuivained võiga purutaoliseks massiks. Lisa muna. Rulli saadud tainas kohe lahti ja täida sellega muffinipanni pesad. Tee iga pesa põhja kahvliga paar torget ja tõsta pann külmkappi vähemalt 4 tunniks või suisa üleöö. Korvikeste küpsetamiseks kuumuta ahi 200 kraadini. Pane iga korvikese põhjale ja külgedele foolium ning täida see küpsetuskindlate raskustega. Küpseta 15 minutit. Võta ahjust välja, eemalda foolium raskustega ja küpseta 180 kraadises ahjus veel ca 20 minutit, kuni korvikesed põhjast küpsed. Jahuta jahutusrestil.

Vahepeal valmista tikrivõie. Kuumuta tikrid suhkru ja vähese veega keemiseni. Kui tikrid pehmed, siis tõsta tulelt ja lase hetk jahtuda. Lisa munakollased ja vahusta kiiresti. Tõsta tagasi tulele ja vahusta, kuni saad heleda koheva võide. Kalla läbi sõela ja lisa või. Pane külmkappi jahtuma.

 

Laimikreemi jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa tärklis. Potis kuumuta vahukoor vanillsuhkruga peaaegu keemiseni. Kalla pool vahukoorest munakollastele, jätkates pidevalt vahustamist. Kalla segu tagasi vahukoorepotti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta segu tulelt, kalla või peale ja lase sel mõni minut seista. Sega ühtlaseks, kata toidukilega ja lase jahtuda. Jahtunud kreem tõsta külmkappi.

Jaga tikrivõie korvikeste vahel. Tõsta korvikesed külmkappi.

Vahusta toorjuust pehmeks. Lisa riivitud laimikoor. Jätkates vahustamist lisa paari lusika haaval jahtunud keedukreem. Pane kreem pritsikotti ja kaunista sellega korvikesed.

Share Button