Lihtsad kohupiimaküpsised

Nii-nii. Väga raske on end kokku võtta ja taas vanaviisi blogida. Elu on meil siin Kaju Köögis ju täiesti uus. Sõna otseses mõttes. 02.02.17 sündis meie väike ime, Kaunitar, kaaluga 3996 g ja pikkusega 54 cm!

Kaunitarist saab siin edaspidi kindlasti ühtteist lugeda (olgem ausad, hetkel on tema põhitegevuseks magamine ja söömine). Enne aga, kuniks ma pole veel päris ära unustanud ja unustamisega läheb siin majas iga päevaga aina paremini, aitäh küsimast, kirjutan kokkuvõtte oma raseduse kolmandast trimestrist ja üldiselt rasedusest. Esimesed kaks trimestrit võtsin kokku SIIN postituses.

 

 

Üldine olek

Jõudsin raseduse lõpuks järeldusele, et mu kehale meeldib rase olla 😀 Vähemalt seekord.. Eks ta seepärast läkski mõned päevad üle – kehale meeldis.. 😀

Käisin oma viimases zumbas täpselt 3 nädalat enne tähtaega. Tegelikult oleks saanud kauemgi tantsida, aga spordiklubi pakett sai läbi ja see emavaalana sheikimine tundus iga korraga aina ebaviisakam. Kord kuulsin ka kahte tsikki omavahel naljatamas, et see kavatseb meil tantsupõrandal sünnitada (you wish.. oleks see vaid nii lihtne, oleks ma nõus kas või tantsupõrandal sünnitama..).

Umbes täpselt samal ajal, kui lõpetasin sheikimise, jõudis kohale ka rasedus. Kõht tegi kahe nädalaga tõelise spurdi, kõik organid said kuskile roiete alla kokku surutud, roiete alused valutasid ja iga päevaga olid mul aina tugevamad kõrvetised (samas, siinkohal oleks patt viriseda, sest minu jaoks “tugevamad kõrvetised” tähendas seda, et igal õhtul enne magama minekut sõin ühe Rennie). Viimase kolme nädalaga muutusin ma ka üsna laisaks. Enam ei rapsinud ringi, vaid käisin vannis ja vegeteerisin diivanil, vaadates Sex and the City vanu osasid (jõudsin neljanda hooajani!), sest värskelt ilmuvaid sarju lihtsalt ei tulnud nii kiiresti peale kui vaja. Ainsateks aktiivseteks tegevusteks jäid jalutamine ja koristamine. Mida aeg edasi, seda hiljem jalutasin, sest tundsin end täieliku pingviinina, kes kannab muna jalge vahel. Pimedas ei osanud pahaaimamatud vastutulijad õnneks aimatagi, et tegemist ei ole pingviiniga.

 

Pildid tegi Kare Kark. Mina kakukesena 1,5 nädalat enne tähtaega.

 

Tunnused

Üüratu kõht.. ?

Kaalu tuli viimase trimestriga 7 kilo ehk kokku 17 kilo! Ja siis ma imestan, miks taarun nagu pingviin.. Ma tõesti ei suutnud end söömisel väga piirata. Jah, magusat ja puuvilja piirasin, et laps liiga suureks ei kasvaks.. jaaaaaa ikka kasvatasin pea 4 kilose tütre.

Olgu siinkohal etteruttavalt öeldud, et täna, 9 päeva pärast sünnitust, on alles ainult 4 ülekilo!

Lisaks jalgade tursetele tulid, jällegi 3 nädalat enne tähtaega, kätte suuremad tursed. Sain veel nibinnabin viimasel hetkel suure vaevaga sõrmused käest. Teisalt kadusid kolmandas trimestris igasugused jalakrambid (need olid ilmselt enim seotud eelneva kontoris istumisega).

Rohkem nagu ei saagi kurta. Mõni päev käis pea ringi, mõni päev oli tappev väsimus, mõni päev pidin istudes magama minema, et toit ikka alla liiguks. Noh, sellised pisimured, et oleks mida sõbrannale kurta.. 🙂

 

Laps

Oi, siia on nüüd küll raske midagi öelda. Vaatan seda Kaunitari enda kõrval põõnamas, vaatan oma peaaegu lamedamapoolset kõhtu ja keeldun uskumast, et need kaks asja on omavahel seotud.

 

Ettevalmistused

Eelmises trimestrite kokkuvõttes lubasin pühalikult kolmandas trimestris olla asjalik ja teha kõik ettevalmistused. Tegingi. Käisin üsna palju ITK loengutes ja nende kohta jätkub mul eranditult ainult kiidusõnu. Mul on juba nii mitu olukorda ette tulnud, kus tänu sealt saadud teadmistele olen rahulikuks jäänud ja teadnud, mis ja miks toimub. Tubli kaks korda jõudsin isegi rasedate joogasse. Niipalju siis ettevalmistustest.

Kusjuures isegi lapseasju me ei jõudnud kõiki ära osta 😀 Nagu oleks jube kiire olnud, eksole. Kõik need 60 päeva dekreeti.

 

Kokkuvõttes ma küll ei olnud üks nendest säravatest rasedatest. Aga võin julgelt öelda, et mul oli lihtne rasedus, mille jooksul sain enamasti oma tavaelu rahumeeli jätkata.

Teinekordki.

Kui vaid sünnitama ei peaks..

 

Need kiiresti ja lihtsalt valmivad küpsised on parimad soojana ja samal päeval süües.

 

Lihtsad kohupiimaküpsised

 

200 g ricottat

150 g toasooja võid

200 – 230 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

80 g suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

1 tl kaneeli

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sega ricotta, või, vanillsuhkur ja 40 g suhkrut ühtlaseks massiks. Sega 200 g jahu küpsetuspulbriga ja lisa kaussi. Sõtku tainas ühtlaseks. See peab saama pehme, aga samas tulema käte küljest lahti. Vajadusel lisa jahu. Tõsta valmis tainas 30 minutiks külmkappi. Sega järelejäänud suhkur kaneeliga.

Rulli tainas jahusel laual ca 0,5 cm paksuseks, lõika välja sobiva kujuga küpsised, kata need suhkru-kaneeliseguga ja küpseta ca 15 minutit.

Share Button
12 Comments