Granadilli ja kookose koogikesed

Kui teile meeldivad troopilised puuviljad ja hõrgud magustoidud, siis need granadilli ja kookose koogikesed on teie jaoks loodud. Jaaaaaa kui ei meeldi, siis… mis teil küll viga on?

 

DSC09840

 

Kui ma suurem osa rasedusest olin aktiivne ja muidu entusiastlik, siis viimane kuu, õigupoolest viimased kolm nädalat, on mingisugune rammestus tekkinud. Aina vegeteeriks kassidega diivanil. Õppisin isegi telekat tööle panema!!! Aga järelevaatamist ei oska veel sisse lülitada ja pean leppima sellega, mis parasjagu peal on. Arvestades seda, et kanaleid on meil umbes täpselt 9, siis ütleme nii, et ega selle uue oskusega pole mul suurt midagi peale hakata niikuinii.

Niisiis mõtlesin, et teeks õige postituse sellest, mida kõike ma lõpurasedana enam teha ei viitsi. AGA siis sain aru, et tunduvalt lihtsam on kirjutada postitust asjadest, mida ma veel viitsin teha:

– magada (appi, ma norskan nagu ülekaaluline vanamees!);

– vannis käia;

– kasse paitada;

– sarju ja filme vaadata;

– lugeda;

– jalutada.. aga sedagi mitte alati.

 

Hea küll, kuidagi veel sunnin end ka süüa tegema, koristama ja täna isegi blogima. Teate aga, mida ma kõige vähem viitsin? Vastata küsimustele, kas ma olen ikka ühes tükis ja ega ma ole veel pooldunud. Näib, et osade inimeste arust ma kavatsen salaja sünnitada ja lapse keldrisse ära peita. Või välismaale põgeneda. Või ma ei teagi. Sealjuures on mul tähtajani veel 1,5 nädalat. Esmasünnitajatest 80% sünnitavad aga pärast tähtaega. Tõenäoliselt ülejäänud 20% lastest tulevad välja varem solidaarsusest oma ema vastu, sest näevad, et ema on igasuguse pärimisega närvivapustuse piirimaile viidud.

Tegelikult ma ei ole veel üldse nii närvis, kui sellest kirjutisest võis mulje jääda. Lihtsalt mõtlen hirmuga sellele, kui see rasedus peaks 2 nädalat ülegi minema, ja ma ikka iga päev pean iga paari tunni tagant FB messengeri avama ainuüksi selleks, et mind rahule jäetaks. Siis ma küll peidan iseend keldrisse…

 

DSC09833

 

Ahjaaa, antud retseptist saab ikka üsna palju koogikesi!

 

Granadilli ja kookose koogikesed

30 x 30 cm vorm

 

Põhi

4 munavalget

60 g suhkrut

Noaotsatäis soola

2 tl riivitud laimikoort

60 g kookoshelbeid

60 g mandlijahu

120 g tuhksuhkrut

 

Krõbedik

140 g valget šokolaadi

35 ml oliiviõli

75 g kookoshelbeid

75 g paillete feuilletine vahvlit

 

Kookose mousse

1 purk kookospiima

13 g lehtželatiini

2 munavalget

120 g suhkrut

50 g vett

200 g vahukoort

 

Granadilli mousse

250 g granadillipüreed

7 g lehtželatiini

100 g suhkrut

6 munakollast

300 g vahukoort

1 tl vanilli

 

Kate

5 – 6 granadilli

50 g granadillipüreed

2 dl vett

3 sl suhkrut

7 g lehtželatiini

 

Põhja jaoks kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhk). Sega kookos mandlijahu ja tuhksuhkruga.

Vahusta munavalged soolaga tugeva vahuni, lisa suhkur ja laimikoor ning jätka vahustamist, kuni saad läikiva vahu. Sega kuivained munavalgete hulka, tõsta saadud tainas pritsikotti ja pritsi koogivormi põhjale. Küpseta ca 15 minutit, kuni põhi kuldne.

 

Krõbedik – sulata valge šokolaad, sega ülejäänud koostisosadega ja määri õhukese kihina jahtunud põhjale. Tõsta külmkappi.

 

Kookose mousse. Pane lehtželatiin külma vette likku. Kuumuta kookospiim vanilliga umbes 85 kraadini, sulata selles želatiin ja jäta segu jahtuma. Vahusta vahukoor ja jäta ootele.

Väga väikeses potis sega vesi ja suhkur. Kuumuta neid keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni siirup läheb keema ja selle temperatuur küündib kuni 118-120 kraadini. Vahepeal hakka juba munavalgeid vahustama – selleks hetkeks, kui siirup on 118 kraadi, peaks munavalged olema õrnalt vahus. Nüüd kalla keev siirup peene joana munavalgete hulka, samal ajal pidevalt vahustades. Jätka vahustamist, kuni munavalge jahtub ja muutub tihedaks. Nüüd sega ettevaatlikult spaatliga kokku munavalged kookospiim ja vahukoor. Kalla saadud mousse krõbedikule ja tõsta vorm tagasi külmkappi.

 

Valmista granadilli mousse. Pane želatiinilehed külma vette likku. Sega püree suhkru ja munakollastega ning tõsta vesivannile. Kuumuta ja vispelda, kuni saad heleda tihke vahu. Tõsta tulelt ja sega hulka želatiin, lase jahtuda. Vahusta vahukoor vanilliga ja sega osade kaupa jahtunud granadillivahule. Kalla saadud vaht kohe kookosvahule.

 

Katte jaoks pane želatiin külma vette. Ülejäänud koostisosad kuumuta ca  85 kraadini ja sulata nendes želatiin. Lase jahtuda ja kalla koogile. Jäta kook külmkappi hanguma veel vähemalt 5 tunniks ja seejärel lõika meelepärasteks tükkideks.

 

Share Button
4 Comments