Mini frittatad heeringaga

Mis saab siis, kui ühel inimesel on kaks mälukaarti fotokale ning üks neist läheb katki? Loomulikult kaob teine ära. Ilmselt ilmub välja siis, kui olen uue mälukaardi ostnud. Kindlasti oleks Murphy’l üht-teist öelda selle kohta.. Seniks aga nostalgiline telefonifoto-postitus.

 

Frittata

 

Need frittatad said tehtud ühe toreda tuttava sünnipäevale. Ta palus mõnd soolast ampsu heeringa või kiluga ja ma ei tahtnud minna ilmselget teed pidi ja kasutada musta leiba. Kuna mõlemad kalad sobivad kartuli ja munaga, siis frittata tundus olevat kindla peale minek! Katsetasin siis neid suupisteid heeringa, kilu ja igaks juhuks ka külmsuitsulõhega. Minu subjektiivse arvamuse kohaselt oli heeringas parim. Mitte, et teised halvad oleksid olnud. Aga tellimusena otsustasin teha just heeringasuupisted ja tundub, et rahvas jäi rahule, kuna küsiti retseptigi..

Soolaste suupistetega kuulus komplekti tegelikult ka üks tort. Ei, selle retsepti paraku ei küsitud. Sisuks biskviit, granadilli mousse, maasika toormoos, vaarikad ja šokolaadi eeee pärlid? Krõbinad? Krõpsud? Ah, teate küll, need Callebaut taraviljadega tillukesed krõmpsuvad šokolaadipallikesed.. mille eestikeelset nimetust Olga ei tea.

 

FullSizeRender

 

Ja kui jutt läks juba tortidele keset soolast postitust.. Eelmisel nädalal olid tööl kahel kolleegil juubelid (jah, tegemist ei ole Eesti vanima inimese Helis Elmariga) ja kuna nad on mõlemad geoloogid, siis tegin 5 kilo torti, kaunistuseks kive, kulda, ametüste..

 

IMG_0405

 

Muide, kas te seda ikka teate, et ma tegin listi selleks, et paar-kolm-neli korda kuus tallinlastele head ja paremat pakkuda? Listiga saab liituda (ja sealt ka lahkuda) iga kell siin! Ausalt ka ma kedagi ei spämmi – pakun vaid aeg-ajalt võimalust tellida paari küpsetist ja kirjutan, kus ja kuidas need kätte saab. Lähipäevil ongi plaanis järgmine kiri välja saata, wink-wink.

 

IMG_0473

 

Kasutasin frittatate küpsetamiseks 24 pesaga minimuffini panni. Selle panni puudumisel võib frittata küpsetada ühes suuremas ahjuvormis ja pärast lihtsalt lõigata suupärasteks tükkideks.

 

Mini frittatad heeringaga

24 tk

 

3 kartulit

1 sibul

4 muna

1 dl piima

200 g toorjuustu

3-4 sl hapukoort

Heeringafilee

Murulauk

Sool-pipar

Või – vormi määrimiseks ja kartuli praadimiseks

 

Tükelda kartulid väiksema- ja lühemapoolseteks ribadeks, haki sibul. Määri minimuffinipanni pesad võiga. Tõsta toorjuust toatemperatuurile

Kuumuta ahi 190 kraadini.

Prae sibul võis klaasjaks, lisa pannile kartul, maitsesta seda soola ja pipraga ning prae, kuni saad valmis ilusa pannitäie kuldset praekartulit.. 🙂 Lase kartulil natuke jahtuda. Seni vahusta munad piima ja soolaga. Nüüd tõsta kartul muffinipanni pesadesse ning kalla peale muna. Küpseta ca 20 minutit.

Sega toorjuust hapukoore ja vähese soolaga ühtlaseks kreemiks. Pane pritsikotti ja tõsta külmkappi ootele. Lõika heeringast paraja suurusega tükid ja haki murulauk.

Jahtunud frittatatele pritsi peale toorjuustukreem, aseta heeringaviil ja puista heldelt murulauku.

Share Button