Banaanimuffinid granadillikreemiga

Mul viimasel ajal õnnestub millegipärast FB postituste tegemine palju edukamalt kui päris postituste kirjutamine.

 

Banaanimuffinid

Banaanimuffinid

 

Täna tahtsin hoopis rääkida sellest, kuidas ma käin perekooli lugemas… 😀 Ok, ok. Ei käi… päriselt. Ja Savisaart ei vali..

Nali naljaks. Mu pisikese blogi ajaloo jooksul on kaks korda juhtunud selline rõõm, et keegi on mu blogile Perekoolis viidanud ja sestap ka mina sinna sattunud. Hiljuti oli lausa päris loogiline teema, kust minu blogisse viidata – Nõmedalt iroonilised blogijad Keerukamad koogid, küpsetised. Vaatasin siis seda teemat ja muigasin siin omaette. Aga kuna ma enam ammu ei oska muiata ilma seda kogu maailmaga jagamata, siis pean lihtsalt teiega oma õelust jagama. Ja siis juhtus midagi tõeliselt üllatavat – ma kirjutasin valmis terve õela postituse sellest, mida ma arvan retseptide keerukusest pavlova ja juustukoogi kontekstis…. ning kustutasin kogu selle teksti ära. Otsustasin oma õeluse omale hoida. Kas see ongi nüüd see, kuidas üks täiskasvanud inimene käitub? Or am I losing my touch? Noh, õnneks on meil olemas Laualamp, kes vastupidiselt minule on hoos ja tulistab vaimukusi vasakule ja paremale.

Ahjaaa, kas ma seda ikka mainisin, et olen kaks nädalat üksi kodus? Niivõrd-kuivõrd. Abikaasa on komandeeringus, aga seni ei ole ma esimesed neli päeva veel üksi kodus olnud 😀 Ausalt ka, see ei ole oskamatusest üksi olla.. 😀 Ja kuigi ma lubasin pühalikult, et veedan kaks nädalat dieedil ja ainult tatart süües, siis olen seni iga päev küpsetanud ja süüa teinud. Ausalt ka, see ei ole oskamatusest paigal püsida (ok, tegelikult on).

 

Banana muffins

 

Neid muffineid tegin täiesti ilma põhjuseta. Oli tuju teha ilusaid muffineid ja kodus oli kolm küpset banaani ning ma ise söön ainult rohelisi banaane. Mis mul siis üle jäi…

 

 

Banaanimuffinid granadillikreemiga

12 tk

 

2 muna

3 küpset banaani

80 g suhkrut

100 g võid

200 g jahu

0,75 tl soodat

0,75 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillsuhkrut

Noaotsatäis soola

 

Kreem

2 munakollast

50 g granadilli püreed

40 g peensuhkrut

2 dl vahukoort

200 g toorjuustu

2 želatiinilehte

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sulata või ja lase jahtuda. Purusta banaanid kahvliga. Sega kausis kokku kõik muffinite kuivained. Tee keskele auk ja kalla sinna banaanipüree, või ja munad. Sega tainas kokku. Väldi ülesegamist.

Jaga tainas muffinipanni pesade vahel ja küpseta ca 30 minutit. Kontrolli valmidust tikuga.

Valmista kreem. Pane želatiinilehed külma vette likku. Munakollased, granadillipüree ja suhkur pane väikesesse potti ja kuumuta, pidevalt vispliga vahustades, kuni saad ühtlase heleda koheva vahu. Tõsta tulelt ja sega sisse želatiin. Eraldi kausis  vahusta vahukoor toorjuustuga ja kui granadillivaht on jahtunud, siis sega see vahukoore-toorjuustusegu hulka. Kaunista saadud kreemiga muffinid.

 

Banana muffins

Share Button
11 Comments