Makroonid passionvilja täidisega

Need makroonid olid tänavu Kaju pere valentinipäeva ainuke romantiline asi ja sellestki ei saanud abikaasa aru, et need talle on.. Abielu.. pff..

 

Makroonid

Eks ma ju tegelikult ei ole teab mis romantiline inimene ja ammugi ei tunne vajadust just mingil konkreetsel etteantud päeval omi tundeid näidata. Seda peab ikka tegema igapäevaselt.. Aga ikkagi vihastan, kui abikaasa ei suuda sellisel etteantud päeval romantiline olla. Milline silmakirjalikkus ühelt naiselt, eksole. Muide, abikaasa just kurtis, et need postitused on mul viimasel ajal sisutühjaks jäänud. Vaevalt, et ta sellist asjade pööret siiski oleks oodanud.. 😀

 

Macarons for Valentines Day

Olgu siis selle armastuse ja armumisega lood nagu nad on (siinkohal peaks abikaasa ise seletama, mis teooria tal on seoses sellega, et armunud olime me ju 10 a tagasi..), aga valentinipäeva sõbrapäevana ei suuda ma küll kunagi vaadata. On täiesti hämmastav, et kõigi armunute päevast on saanud järjekordne tilulilu kommertspüha, mida sümboliseerib odav Hiinas toodetud prügi poelettidel.. Aga nii vist juhtubki, kui ei süveneta asjadesse, ei mõelda, miks ja kuidas on tulnud nimetus “valentinipäev” ja mida see sümboliseerib. Tähistatakse tähistamise pärast.

Mul isiklikult ei ole vaja mingit odavat tilulilu, et näidata kallitele inimestele, kui olulised nad mulle on. Mina kutsun nad külla, teen neile nii hea õhtusöögi kui oskan ja pakun kõrvale lõputut filtreerimata (loe: siirast) jutuvada ja palju rumalat nalja. Iga inimene loeb sellest ju välja tänusõnad tõelise sõpruse eest.. 🙂 Elama peab ikkagi nii, et igal võimalusel tähistada armastust ja sõprust ning seda lähedastele ka näidata kas sõnade või tegudega või mõlemaga. See sõltub juba inimesest.

 

Macarons for Valentines Day

Passionvilja ganache‘ga täidetud makroonid on täielik makroonimaailma klassika, khm khm, Pierre Herme, khm khm.. Nii et jalgratast ma siinkohal ei leiuta. Tegemist on tõeliselt oivalise kombinatsiooniga.

Passionvilja ehk granadilli püree leiab näiteks Gemossi kauplusest Tallinnas.

 

Makroonid passionvilja täidisega

 

150 g mandlijahu

160 g tuhksuhkrut

110 g munavalget

150 g suhkrut

37 g vett

Punast toiduvärvi

 

Täidis

250 g piimašokolaadi

120 g passionvilja püreed

30 g võid

 

Kaalu ühte kaussi kokku mandlijahu ja tuhksuhkur. Nüüd sõelu saadud segu teise kaussi. Mandli sõelumisega läheb natuke aega ja kui kohe kuidagi ei taha mandlijahu läbi sõela minna, siis peaks seda veel jahvatama. Jaga munavalge kahte kaussi – 55 g ja 55 g. Ühte munavalge-kaussi lisa natuke värvi ja sega hoolikalt läbi (ära vahusta). Kalla värvitud munavalged kuivainete peale, ära sega! Jäta ootele.

Pane pliidi juurde valmis teine kauss munavalgetega ja mikser. Väikeses potis sega kokku suhkur ja vesi ning kuumuta, mitte päris max kuumusel, kuni siirupi temperatuur on 115 kraadi. Sel hetkel alusta munavalgete vahustamist, kohe täisvõimsusel. Kui siirupi temperatuur on 118 kraadi, siis eemalda pott tulelt ja kalla vaikselt siirup munavalgevahtu, jätkates pidevalt vahustamist. Vahusta segu kuni selle temperatuur on langenud 50 kraadini. Nüüd kalla pool munasegust kuivainete kaussi ja sega hoolikalt spaatliga läbi. Lisa ka teine pool munavalgetest ja sega tainas kokku. Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 2-3 cm diameetriga pallikesed. Võta ahjuplaat ühte kätte ja teise käega löö paar korda tugevasti alt, et pallikesed vajuksid kenasti ühtlasteks ja lamedateks. Jäta toatemperatuurile kuivama umbes 30 minutiks, kuni näpuga katsudes ei jää tainast näpu külge.

Kuni makroonikestad kuivavad, pane ahi soojenema 150 kraadi peale ja tee täidis. Täidise jaoks sulata šokolaad võiga vesivannil. Lisa passionviljapüree ja sega ühtlaseks.

Küpseta makroone 150 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi, et nad pealt ei pruunistuks! Kui ahi kipub kõrvetama, siis küpseta madalamal temperatuuril natuke pikemat aega. Valmidust saab kontrollida nii, et lükkad makrooni õrnalt näpuga külje pealt. Kui makroon “võbeleb” küpseta veel minut-paar, kui püsib kenasti paigal, siis on valmis! Lase makroonidel täielikult jahtuda ja eemalda plaadilt. Otsi poolikutele sobivad partnerid ja täida keskelt!

 

Macarons for Valentines Day

Share Button
4 Comments