Šokolaadi juustukook

Ühel ilusal õhtul oli vaja sõbranna juurde minna ja selle tarbeks tahtsin kooki teha. Aga poodi minna ei viitsinud. Siiski valmis kodus olevatest asjadest šokolaadi juustukook. Ei teagi, kas nutta või naerda, et mul selle koogi tarbeks kõik asjad niisama kodus olemas olid..

 

Chocolate cheesecake

 

Täna tahtsin teile tegelikult näidata oma eelmise nädala torte:

 

1929886_10206912291060810_2490817769440562027_nPisike 20 cm tordike, kirsi-šokolaadi (või oli see vaarika..? Ah, kes enam mäletab.. :)).

DSC08272See 5 kilone tordike oli ühe toreda elustiiliblogija Mirjami lapse sünnipäevale. Mirjam on üks aiukesi elustiiliblogijaid, kelle blogi ma regulaarselt jälgin.. sest mulle väga sümpatiseerib tema stiil, nii fotograafia kui ka kirjastiil, ja see, et ta kirjutab nõnda toredalt ka toidust ja jagab ütlemata isuäratavaid toidupilte!

Ka sellesama tordisoovi esitamisel oli Mirjam nõnda mõistlik, et isegi kui ta ütles, et on nõus mitte saama Elsalikku torti Frozen-stiilipeole ja peaasi, et maitselt oleks tort šokolaadine, sest ta laps armastab seda.. siis lõpuks nõnda eluterve suhtumise peale tahtsin hoopis ma ise Frozen teemat arendada… 😀

Sisuks brownie-laadne tordipõhi, marjatarretis (mis värk on, et mul ei meenu, mis marju ma eelmisel nädalal kasutasin? Ei saa vist peaga läbi..), šokolaadipärlid, šokolaadi mousse ja vaarika-mousse.. vist.

 

DSC082884 kilone tordike ristimisele. Sisuks mandlibiskviit, mustikatarretis, mustika mousse ja astelpaju-valge šokolaadi mousse.

 

Aga sel nädalal ma looderdan ja teen IMElihtsaid ja sama maitsvaid juustukooke.

Kui teile meeldib šokolaad ja meeldivad juustukoogid ja meeldivad vaarikad ja suus sulavad magustoidud, siis tänane retsept on teile… st meile.

Kui teil, erinevalt minust, on šokolaadiküpsiseid, siis saate koogi veel lihtsamalt valmis – purustades šokolaadiküpsiseid ja segades sulavõiga.

 

Šokolaadi juustukook

22-24 cm

 

Põhi

90 g võid, toatemperatuuril

140 g nisujahu

15 g kakaod

45 g tuhksuhkrut

1 munakollane

 

Täidis

200 g tumedat šokolaadi

800 g toorjuustu, toatemperatuuril

160 g suhkrut

20 g kakaod

3 muna

1 tl vanillsuhkrut

Noaotsatäis soola

200 g vaarikaid

 

Vahusta või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa munakollane ja jätka vahustamist. Viimasena sõelu juurde jahu ja kakao ning sega tainas kokku. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja tõsta külmkappi umbes 1 tunniks.

Pane ahju põhja kuumakindel nõu, mis täidetud veega. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Küpseta koogipõhja 10 minutit. Samal ajal sega kokku tainas. Selleks sulata ja jahuta šokolaad. Suuremas kausis sega kokku toorjuust suhkru, kakao ja soolaga. Jätka segamist ja lisa ükshaaval munad. Nüüd lisa šokolaad. Viimasena lisa vaarikad ja sega õrnalt läbi.

Kalla täidis põhjale, aseta kook ahju, alanda temperatuuri kohe 160ni. Küpseta ca 1 tund. Valmis juustukook on äärtest hangunud ja keskelt kergelt võbelev. Pane jahtunud kook külmkappi vähemalt üleöö.

 

Chocolate cheesecake

Share Button
14 Comments