Metspähklid šokolaadis

Tasus mul eile vaid sõbrannale kurta, et ma viimasel ajal ei oska millestki blogida – vanad mustandis olevad retseptid ei kõneta ja uusi pole ajapuudusel teinud.. ja tulin siis koju logelema (olin laupäeva õhtul üksi kodus ja plaanivaba.. jee!), vaatasin oma uue köögi uut kivipinda (eile pandi!) ja tundsin vastupandamatut soovi kokata. Tegin siis nii palju asju, kui olemasolevast külmkapisisust välja suutsin võluda – metspähklikreemi (kodune nutella.. mmm), vahvleid, metspähkleid šokolaadis ja trühvleid timuti pipraga.. Kell 1 läksin rampväsinuna ja õnnelikuna magama. Oli see alles korralik laupäevaõhtune pidu!

 

Metspähkel šokolaadis

 

Siinkohal ma vast ei pea hakkama kiitma, kui head retsepti täna teiega jagan. Kõik pähklid šokolaadis on ju ometi oivalised.

 

Metspähklid šokolaadis

 

200 g röstitud metspähkleid

Siirupit (50 ml vett + 60 g suhkrut)

200 g šokolaadi*

Noaotsatäis soola

0,25 tl kaneeli

40 g tuhksuhkrut

30 g tumedat kakaod

 

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Keeda veest ja suhkrust siirup. Pane pähklid siirupisse 10 minutiks. Seejärel kalla need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lükka laiali. Küpseta ca 12 minutit. Lase jahtuda.

Seni sulata šokolaad ja pane valmis kaks kaussi – ühte kaussi sõelu kaneel, sool, tuhksuhkur ja kakao. Teise kaussi kalla jäävesi.

Kalla pähklid kaussi ja nendele omakorda kolmandik šokolaadist. Tõsta kauss pähklitega jäävannile ja sega pähkleid pidevalt ja kiiresti, kuni šokolaad hangub. Tee samamoodi järgmiste kolmandikega. Seejärel kalla pähklid kakao kaussi ja sega hoolikalt läbi. Kalla pähklid sõelale, et eemaldada üleliigne kakao-tuhksuhkru osa. Valmis pähkleid võib säilitada toatemperatuuril.

 

*Kasuta vastavalt oma soovile, kas piimašokolaadi või tumedat või 50/50.

 

Metspähkel šokolaadis

Share Button