Õlleküpsised.. õlle kõrvale?

Haha, alkoholireklaami keelustamise valguses on tänane retsept natuke irooniline või nii.

Loomulikult ei ole alkoholism naljaasi, aga kogu see reklaami ümber käiv trall jätab mind üsna külmaks – tahate, näidake reklaami, ei taha, ärge näidake. Asi on tõenäoliselt selles, et mul ei ole lapsi, seda enam, puberteedieas lapsi, kes on ehk kõige rohkem mõjutatavad. Sõbrad-tuttavad on aga täiskasvanud inimesed, kellel tõesõna ükski cooleri reklaam südant kiiremini põksuma ei pane. Ise ma televiisorit teadupärast ei vaata ja tänaval (tänaval alkoholireklaam on muidu lubatud?) pole ühtegi reklaami täheldanud, sest keskendun liiklusele.

Kui inimesel on ikkagi soodumus alkoholismile, siis soov juua alkoholi tuleneb sisemisest vajadusest, harjumusest vms, mitte televiisorist nähtud reklaamist. Tegelema peaks nende probleemidega, mis panevad inimese jooma, mitte nendega, mis mõjutavad juba probleemi küüsis oleva inimesega. Tegelikult ongi minu arust see reklaami keelamine tegelemine tagajärgedega, mitte põhjustega. Üsna mõttetu tegelemine lisaks.

… ja seepärast ma ei lähegi poliitikasse. Kuigi mu isa kogu aeg avaldab arvamust, et peaks, sest mu blogil on juba rohkem fänne kui Ojulandil…

 

Beer dough cookies

Tüüpiline mina – probleem jätab küll külmaks, aga kaasa targutada on ikka vaja.

Mul oli (on?) tegelikult väikestviisi kirjutamiskriis, mis tingitud raskest nädalast ja jätkub loomulikult haigusega. See, et ma stressiga haigeks jään, on minu organismi harjumus. Pff. Siinkohal võiks veel pikemalt toriseda, aga ausalt öeldes hakkas juba natuke kergem. Jonnimise raviv jõud.

 

Beer dough cookies

Retsept siit.

 

Õlleküpsised

 

Tainas

100 g heledat õlut

50 g sulavõid

50 g oliiviõli

300 g nisujahu

0,5 tl soola

 

Kate vastavalt soovile, näiteks:

Meresoolahelbed

Jahvatatud paprika

Vürtsköömned

Tüümian

Rosmariin

Riivitud parmesan

Jne

 

Pane jahu soolaga kaussi. Lisa õli, või ja õlu ning sega ühtlane tainas. Mässi tainas toidukilesse ja pane külmkappi vähemalt 30 minutiks.

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Rulli tainas soovitatavalt silikoonmatil võimalikult õhukeseks, nii 1-2 mm paksuseks. Kuna tainas on väga elastne, siis paberil rullimine ei õnnestu – tainas tõmbab paberi kortsu. Puista peale südamest maitseaineid vastavalt oma soovile. Rulli veel kord tainas üle, lõika ruutudeks.

Küpseta kuldse värvuseni – ca 15 minutit.

 

Beer dough cookies

 

Share Button
6 Comments