Keedetud kondenspiima kook

Viimasel ajal tunnen ma end kuidagi… ebastabiilsena. Justkui oleksid isiksuse häired 😀 Elu käib täieliku sinusoidina – ühel päeval on kõik super ja juba teisel mitte.

Kuigi ma üldiselt võtan kogu seda blogi asja meelelahutusena, nii enda kui ka teiste jaoks, siis paratamatult vahel ikkagi kandub kurb ja tõsine meeleolu edasi postitustesse. Ja niimoodi kujunevadki need va seinast-seina blogipostitused. Hakkan juba endalegi meenutama üht meie suurimat ebastabiilset elustiiliblogijannat 😀

 

Dulche le leche cake

 

Tegelikult blogimine omab väga märgatavat mõju mu elule ja käitumisele. Seda mitte ainult ajaröövlina. Nimelt olen täheldanud, et ma pean kinni blogis antud lubadustest iseendale. Teate küll selliseid klassikalisi lubadusi, mida me kõik aeg-ajalt anname, aga paari nädalaga unustame a’la hommikuti varem ärgata, rohkem trenni teha, tervislikult toituda jne.

Sealjuures ma saan ju aru, et mul ei ole ühtegi lugejat, kes jälgiks ning loeks blogi nii tõsiselt, et mäletaks neid minu antud lubadusi. Aga sellegipoolest, mingil salapärasel põhjusel, kirja panduna ja avalikult netti riputatuna muudavad need ideed mu elu rohkem, kui mistahes varasem lubadus parema elu suunas.

 

Näiteks lubasin ma tänavu blogis suure suuga uuest aastast vähem alkoholi juua ja tänaseks on olukord selline, kus pokaal või kaks ajavad mind juba purju. Suvel üldiselt on natuke suurem isu kihisevate kuivemapoolsete alkohoolsete jookide vastu, aga sellegipoolest piirdun väga vähese joogiga.

Lisaks, tasus mul vaid kurta, et igal aastal alustan exceli tabelit kulude-tulude kohta ja suudan seda kaks nädalat pidada. Nüüd on juba augustikuu ja mul on aasta algusest kõik tulud-kulud kenasti kirjas! Olen suutnud tänu sellele ka oma kulutusi paremini planeerida ning rahagi säästa (ainult selleks, et järjekordset köögividinat osta..)!

Siis veel see õnnetu dieedi-teema. Õigupoolest ma dieedil polegi olnud (kuidas saakski olla, elades sellist magustoidurohket elu), aga nüüdsest juba pea aastake olen jälginud paari põhimõtet, mis mind vormi tagasi aitasid. Tean üsna paljusid inimesi, kes suudavad küll alla võtta, aga ei suuda saavutatud tulemust hoida. Mina olen aga pärast oma pikka ülestunnistust selle kohta, kuidas ma 10 kilo juurde ja alla võtsin, edaspidi kaalu stabiilsena hoidnud. Ühel päeval ainult avastasin üllatusega, et ümbermõõt on igast nurgast kõvasti vähenenud (kuigi olgem ausad, seda ma juba aimasin ise ka tänu alla libisevatele pükstele ja suureks jäänud rinnahoidjatele). Jätkuvalt olen ma selle eest tänulik eelkõige ühele heale inimesele, kes mind tõeliselt inspireerib ja trennis korralikult liigutama sunnib 🙂

 

HõivaSain üle 5 aasta taas üsna edukalt jooksma minna ja tegin 11km jooksukunsti.. 🙂

 

Ma tõesti ei teagi, miks need blogis antud lubadused nõnda edukaks on kõik osutunud. Üldiselt vist ei olegi oluline küsida „miks“, vaid lihtsalt rõõmustada selle üle, et nii on!

 

Dulche le leche cake

 

Vahelduseks panen siia blogisse kirja koogi retsepti. Täiesti tavalise ja lihtsa koogi. Ühe kausi koogi!

 

Keedetud kondenspiima kook

25×25 cm koogivorm

 

150 g jahu

50 g pruuni suhkrut

150 ml piima

4 muna

Ca 400 g keedetud kondenspiima

1,5 tl küpsetuspulbrit

200 g pekaani- või kreeka pähkleid

300 g punaseid sõstraid või pohli või rosinaid vms.

Noaotsatäis soola

 

Kuumuta ahi 180 kraadini. Haki 150 g pähklitest, ülejäänud jäta kaunistamiseks.

Pane suhkur, muna ja 2/3 kondenspiimast kaussi ning vahusta ühtlaseks 2-3min vältel. Lisa jahu ning küpsetuspulber. Viimasena lisa noaotsaga soola, hakitud pähklid ja marjad vastavalt oma soovile (jäta peotäis või paar kaunistamiseks). Kalla tainas koogivormi ja küpseta ca 35 minutit. Kontrolli tikuga, kas kook on valmis.

Kui koogil jääb küpseda veel ca 5 minutit, siis valmista kate – pane järelejäänud kondenspiim, piim ja noaotsatäis soola väiksesse potti ning kuumuta, pidavalt segades, kuni saad ühtlase kreemja kastme. Võta kook ahjust, kalla kohe peale kate, kaunista vastavalt soovile ja lase paar tundi toatemperatuuril jahtuda.

 

Dulche le leche cake

Share Button
12 Comments