Arbuusi ja feta juustu salat

Vanematel oli hiljuti 30. pulma-aastapäev! 30! Saate ikka aru? Ma küll ei saa. Ma ei ole elanudki nii kaua, kui nemad on abielus olnud!

Kuigi abielu on ikkagi üldiselt positiivne nähtus, siis sellegipoolest on igas abielus proovikivisid, teinekord lausa hiidrahne, ja raskeid perioode, mis eeldavad tõelist teineteiste mõistmist ja toetamist. Seega iga abielu ja selle “töös” hoidmine nõuab vaatamata kõigele heale ikkagi periooditi kahepoolset pingutust. Seetõttu kuulub mu tõeline austus mu vanematele, kes neid perioode nõnda edukalt seljatanud ja aastaid mulle ja vennale pigem ainult seda rõõmsamat poolt näidanud – võimaldades meile suurepärast lapsepõlve kõikide soovitud hobide ja kooliekskursioonide külastamisega, isegi siis, kui perekondlik rahaline seis ei olnud kerge (kuigi teinekord oleks tahtnud ikka koolidiskodele kauemaks jääda), kasvatades meist ratsionaalsed (noh, enamvähem) ja iseseisvad täiskasvanud inimesed ning pakkudes tänaseni vajadusel tuge nõu ja jõuga kas või igapäevaselt 🙂 Suur töö ikka ära tehtud selle 30 aasta jooksul! Nüüd võibki pulma-aastapäeva Bulgaarias peesitades tähistada, eks. Ratsionaalsed lapsed valvavad niikaua maja ja vana kassi.. muahaha..

 

DSC07148

 

Ma ei ole suuremat sorti horoskoobi uskuja, aga vahel mõtlen küll, et mingi iva peab asjas ometi olema. Näiteks meie peres on päris populaarne kombinatsioon jäär-lõvi (mina abikaasaga, ema isaga, vanaema vanaisaga). Ehk siis minu arust üsnagi vastandlikud märgid, mis meie suguvõsas näivad toimivat. Mina ja isa oleme tõelised jäärad – kangekaelsed, isepäised, otsese ütlemisega, temperamentsed ja ja ja… muidu kukukununnud. Abikaasa ja ema on aga rahumeelsed, konfliktivabad, kaalutlevad inimesed, kes suudavad igapäevaselt temperamentse inimese tujusid kannatada ja tegelikult lausa ignoreeridagi.. Misiganes hämmastavatel põhjustel nad seda ka ei suudaks, on mul lihtsalt hea meel, et nii see asi toimib!

 

Tomato crostata

Feta ja arbuusi kombinatsioon siinkohal vast enam ülistamist ei vaja. Teada on, et see on oivaline.

 

Arbuusi-feta salat

 

Meelevaldsetes kogustes:

Arbuus

Feta juust

Seemnesegu

Värsket münti

Oliiviõli

 

Rösti seemnesegu kuival pannil. Lase jahtuda. Tükelda arbuus ja feta, haki münt. Sega koostisosad kokku ja serveeri kohe.

 

Watermelon salad

Share Button