Brownie vaarikate ja meresoolaga

Kui ma eile ütlesin, et vaatasin blogi statistikat, siis tegelikult oli mul hoopis käsil statistikast otsingusõnade uurimine..

 

vahukoor munavalgega – selle nimi on mousse ja see on imeline!

suupisted tööle – üsnagi tänamatu tegevus on see tööle küpsetamine – tegemist on justkui lõputu auguga, kuhu toit kaob, tänu vastu ei kostu ja lõpuks jäetakse vaid tühjad nõud lauale vedelema..

tordi blogi – tere tulemast!

juustukoogi tort – ah, ma ka enam ei saa aru, mis on kook, mis on tort. Need juustukook-tordid ajavad mindki täiesti segadusse.

kana olga – okei, see pole enam naljakas. Kord jõutakse siia otsinguga “siga olga”, nüüd veel kana. Kes see mind järjepidevalt sõimamas käib?

kiired soolakurgid juustunoaga – päris hea idee..

olga rabarber – pakuks hea meelega, aga mul ei ole rabarbrit 🙁 Isegi vanematekodus ega vanaemal ei olnud sel aastal rabarbrit. Täielik põud.

vegan tarretatud tort – ära tee.

maisitärklis asendada soodaga – fantaasia eest 5+.

vegan bounty retsept – ära seda ka tee.

kapsadieedi supp tšilliga – kapsa… misasi? Kas see on see dieet, kus kaks nädalat süüakse ainult kapsasuppi, et endalt eluisu ära võtta?

suussulavTeevi ütleks siinkohal, et suus sulav kirjutatakse lahku.

skumbria supp – kõlab kuidagi… mitte just väga isuäratavalt.

veiseliha keetmisaeg – liiga kaua, et olla tõsi.

tervislikud trühvlid – väga vale koht. Siit saab ainult ebatervislikult maitsvaid retsepte.

3d tordid – ühel heal päeval..

paari nädalaga vormi – enam ei ole mõtet üritadagi. Seda enam, kui juba siia blogisse sattusid..

 

Brownie with sea salt and raspberries

 

Räägime parem brownie‘st. Kesiganes seda kunagi ka ei leiutanud, on mu iidol 🙂 Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellele see kook kohe üldse ei maitseks. Õige brownie on korraliku šokolaadimaitsega, keskelt niiske ja suus sulav ning pealt rabe. Umbes täpselt selline:

 

Brownie with sea salt and raspberries

 

Ütleme nii, et jalgratast ma siinkohal ei leiuta, sest brownie retsepte on sadu ja kindlasti leiab igaüks endale sobiva. Näiteks koogipõhjana kasutan ma alati ühte retsepti, mille sain FB Koogimeistri grupist. See ei ole nii tihke ega tugeva šokolaadi maitsega, kui seda on klassikaline brownie, ja seetõttu sobib oivaliselt tordi sisse ega domineeri teiste asjade üle.

Eraldiseisva koogina on minu jaoks aga brownie juures just kõige olulisem see mõrkjas šokolaadi mekk, mida mina alati toon välja kakao ja lahustuva kohvi lisamisega (st need võib ka vabalt välja jätta, kui soovid lahjemat tulemust). Teiseks peab šokolaadi maitset tasakaalustama. Mina teen seda meresoolahelvestega ja vahel ka vaarikate või kirssidega..

Nii sünnibki minu jaoks ideaalne magustoit, mida püüan võimalikult harva teha, sest kipun ise sellega liialdama.

 

Brownie with sea salt and raspberries

 

Brownie vaarikate ja meresoolaga

20×30 cm koogivorm

 

200 g tumedat šokolaadi

130 g jahu

200 g võid

100 g Muscovado suhkrut

100 g valget suhkrut

2 sl kakaod

1 sl lahustuvat kohvi

3 muna

1 tl vanilliekstrakti

150 g vaarikaid

Meresoolahelbeid

 

Kuumuta ahi 180 kraadini.

 

Pane šokolaad ja või kaussi ning tõsta kauss vesivannile. Kuumuta, kuni šokolaad ja või on sulanud. Seejärel lisa suhkrud ning taaskord sega, kuni suhkrud on sulanud. Tõsta kauss vesivannilt, sega sisse kohv ja vanilliekstrakt. Lase jahtuda. Leige segu sisse vispelda ükshaaval munad. Nüüd sõelu hulka jahu ja kakao. Viimasena sega hulka noaotsatäis meresoolahelbeid. Kalla saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, suru sisse vaarikad ja puista peale veel meresoolahelbeid. Küpseta ca 35 minutit. Pigem vähem, kui rohkem, sest brownie peab olema seest niiske ja suus sulav.

 

Brownie with sea salt and raspberries

Share Button
8 Comments