Broilerifilee laimi ja koriandriga

Häid pühi, head lugejad!

 

Kana laimi ja koriandriga

 

Kas teie arust on ka väga naljakas see, et Jaanipäev on ülesöömise ja -joomise päev? Justkui oleks me programmeeritud kord aastas oma organismi mahutavust kontrollima. Kui väga ma iga aasta ka ei luba mitte üle pingutada, siis tulemus on ikka selline nagu see on – kangesti tahaks pühade teisel hommikul trenni veereda, aga spordiklubi on kinni.

Olen korduvalt kelkinud, et meie peres on grillimine meeste pärusmaa. Nii ka Jaanipäeval. Seega on tegemist justkui minu puhkuse-pühaga. Ma pakkusin lahkelt, et teen siis taaskord torti (üllatus-üllatus) ja üsnagi üllatavalt (ilma irooniata) jättis see idee kõiki üsna külmaks. Siiski lubati mul lahkelt midagi teha. Tea, kas tõesti on nad nii ära hellitatud juba või tõesti ei isuta sellisel päeval magusa järele?

Kuidas on teil lood Jaanipäevaga? Olete ikka ratsionaalsemad inimesed kui mina või testite samuti kõhu mahutavust? Mis sel aastal lauale panete?

Meie peres on kindlasti menüüs šašlõkk ja lambakarree.. mmm..

 

Kana laimi ja koriandriga

 

See broilerifilee on üsnagi taipärane (kuna ma tšillit ei kasutanud, siis ei tõusnud käsi retsepti pealkirjas sõna “taipärane” kirjutama) ning Tai roogasid teadupärast iseloomustab värskus ja maitsete tasakaal. Ehk siis road peavad olema parasjagu nii soolased, magusad, teravad kui ka hapud. Pea iga Tai roa kõrval on kohustusliku elemendina esindatud laim, mis annab roale värskuse ja nii vajaliku viimase viimistluse. Samas ei tasu unustada, et hapukuse tasakaaluks on vaja kasutada magusainet, olgu selleks siis suhkur või mesi. Mul oli seekord suhkur. Pruun suhkur. Ikka selle õrna karamellise meki nimel.

 

 

Broilerifilee laimi ja koriandriga

Neljale

 

4 broilerifileed

2 laimi

3 küüslauguküünt

2 sl rafineerimata roosuhkrut

0,5 dl oliiviõli

Peotäis koriandrit

Soola

Pipart

 

 

Kaste

3 dl maitsestamata jogurtit

0,25 laimi mahl

2 tl rafineerimata roosuhkrut

2 küüslauguküünt

Koriandrit

Soola

Pipart

 

Tambi fileede paksemad osad õrnalt lihahaamriga õhemaks. Haki koriander, purusta küüslauguküüned, riivi laimidelt koor ja pigista välja mahl. Sega kõik marinaadi koostisosad vispliga kokku. Pane fileed marinaadiga kaussi. Jäta toatemperatuurile maitsestuma vähemalt 1 tunniks või pane külmkappi vähemalt 4 tunniks kuni üleöö.

Grilli fileesid mõlemalt poolt 6-8 minutit.

Sega kastme koostisosad kokku ja serveeri kaste fileedega.

 

Kana laimi ja koriandriga

Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga!

Share Button
2 Comments