Sidruni-rummipallid

Kuulge, suvi on ju alanud! Seda reedab nii ilm (kuigi keegi võiks mulle seletada, mis tuule anomaalia meil tänavu käsil on?) kui ka tegevuste rohkus. Ühe nädala jooksul suutsin ma käia perega stand-up comedy etendusel, külastada Käsmu Vallatute Vestide ja Kõrsikute kontserti, vaadata Linnateatri suvelavastust “Vanamees ja Meri”, käia Liina ja Teeviga Triinul Tartus külas ehk teha väike blogijate-söögiõhtu, käia Kassiabis, teha kolm zumba trenni, valmistada kolm torti, küpsetada erinevaid pirukaid Kassiabi pop-up kohvikusse LasnaPiknikul.. ja käia muidu tööl ka 😀 Teate, mis on tulemuseks? Ma olen väsinud. Tegelikult tahtsin vähemalt pooltest nendest asjadest eraldi postitust teha. Aga, oh well..

 

Rummi-sidrunipallid

 

Aga muidu ma suutsin jälle välja mõelda sidrunikeskse retsepti. Peaks blogi nimetama “Kaju Sidruniköök”. Kuuldavasti pidi järgmisel aastal blogiauhindadel rohkem kategooriaid esindatud olema. Ehk läheks sidrunitoidu blogide kategoorias õnneks.

 

Rummi-sidrunipallid

 

Tegelikult ei olnud mul järjekordselt eesmärgiks teha midagi sidruniga. Lihtsalt, suutsin esimest korda elus biskviidi tuksi keerata. See ei olnud küll päris hukas, aga panin 2x rohkem jahu kui vaja (ärge isegi küsige) ja see jäi lihtsalt kuiv ning kõva. Kuna tulemas oli Kassiabi kohvik, siis tuli ka kiire idee selle biskviit-käki utiliseerimiseks rummipallide näol. Küll aga seni olen igale meie kohvikule neid va rummipalle teinud ja vajasin vaheldust. See oli ikka väga hea vaheldus.

 

Sidruni-rummipallid

15-20 tk

 

4 muna biskviit

200 g toorjuustu

150 g võid

200 g valget šokolaadi

Ca 1-1,5 sidrunimahl

1-2 pudelit RUF rummiessentsi

Soovi korral – kuivatatud jõhvikaid, marmelaadi, pähkleid vms

 

Kreem

100 g toorjuustu

1 dl vahukoort

1 sl sidrunivõiet

1 sl suhkrut

Natuke hapukat moosi või sidrunivõiet

 

Paneerimiseks – mandlijahu või kookoshelbeid

 

Sulata või ja šokolaad. Sega kõik pallide koostisosad kokku. Sidrunit ja rummiessentsi lisa seni, kuni mõlema maitset on korralikult tunda – kuna nende maitsed imbuvad seistes biskviidi sisse, siis valmis pallides jääb maitse natuke tuhmim. Soovi korral lisa massi sisse pähkleid, kuivatatud marju, marmelaadi vms. Tee saadud segust pallikesed, kata neid mandlijahu või kookoshelvestega ning pane külmkappi.

Katte jaoks vahusta vahukoor suhkruga. Sega toorjuust sidrunivõidega ning seejärel sega juurde vahukoor. Pritsi kreem pallidele ja kreemi keskele omakorda suts hapukat moosi või sidrunivõiet.

 

 

Rummi-sidrunipallid

Share Button
4 Comments