Rabarbri-juustukook

Mul pidevalt näib, et toidublogijad on ikka ütlemata tublid inimesed. Vähemalt kõik peale minu 😀 Aina loen, et “tavaliselt ma teen seda trühvlitega veisesisefileed nädalavehtustel”, “tavaliselt meeldib mulle küülikut valges veinis hautada”, “tavaliselt seda kolmekorruselist torti pakun ma ootamatult saabunud külalistele”. Okei, veits pingutan üle, aga saate aru küll. Teate, mis mina teen “tavaliselt”? Kui väga ma ka edevat toitu ei armastaks, siis mina tavaliselt keedan mõnd lihtsamat kodust suppi. Tavaliselt me sööme tööpäeva lõpus kerget salatit, kanafileed, lihtsat pastat või mõnd poolfabrikaati, mis valmib kiiresti. Tavaliselt peab mu abikaasa ise endale hommikul võileiba tegema. Selleks, et midagi keerulisemat valmistada, on mul ikkagi vaja planeerimist, retsepti, aega ja pingutust, mitte vasaku käega kinnisilmi meriahvenat fileerida ja samal ajal parema käega blogida.. nagu tavaliselt.

 

Täna ma aga olin nii tubli, et tegin esimest korda elus sõrnikuid, mis on muide meie pere üks põhiroogasid. Vot neid küll teeb mu ema tavaliselt nädalavahetuseti hommikusöögiks. Kuna ta neid nii osavalt teeb, siis minu abi sealjuures vaja ei lähe ja seega võtan sõrniku-hommikuid alati “vabade hommikutena”, kus saan voodis vedeledes toidulõhna nautida, kuni mind lauda katma aetakse. Nii siis juhtuski, et tegin 27 aastasena oma elu esimesed sõrnikud. Toidublogija või asi, eksole.

 

Tegelikult oli mul lihtsalt lademetes kohupiima üle viimase nädala tordimeisterdamisest. Näiteks tegin sellise tordi:

 

Šokolaaditort

.. ja siis sellise tordi:

 

Šokolaadi-kirsitort

Eelmisel nädalal meil oli Kassiabiga veel kohvik EKA Täikal, mille tarbeks sai üksjagu küpsetatud ja õnneks ka Teevi abistas kohviku sortimendi kokkupanekul! Nii ma siis reede öösel vormisin rummipalle ja paar tundi hiljem laupäeva hommikul ehitasin torti ning mõtlesin, et normaalsed inimesed vast oma nädalavahetust nii ei veeda..

 

DSC06490

 

Letil seisab muuhulgas juustukook, mille retsepti täna jagan! Kuigi ma salamisi lootsin, et tükike või paar jääb üle, et saaksin abikaasale ka kooki tuua, siis paraku (õnneks?) sai see kõik otsa.

 

DSC06475

See on nüüd küll tänavu viimane rabarbripostitus! Mitte et ma enam midagi rabarbrist ei teeks, sest limonaadi peab kindlasti paar korda keetma (näiteks see rabarbrilimonaad või hoopis maasika-rabarbri). Aga magustoitudest aitab küll!

 

Rabarbri-juustukook

24 cm koogivorm

 

Põhi

180 g Digestive küpsiseid

90 g võid

 

Rabarbritäidis

300 g rabarbrit

50 g suhkrut

2 sl tärklist

2 muna

30 g võid

 

Toorjuustutäidis

600 g toorjuustu

300 g hapukoort

100 g suhkrut

1 sidruni riivitud koor

2 sl jahu

1 sl tärklist

3 muna

1 tl vanillsuhkrut

 

Pane ahju põhja mõni kuumakindel anum veega. Kuumuta ahi 190 kraadini.

Põhja jaoks purusta küpsised, sulata või, sega need omavahel kokku ja suru koogivormi põhja. Küpseta 10 minutit. Kui oled põhja välja võtnud, siis kuumuta ahi 200 kraadini.

Kuumuta rabarber, suhkru ja 2 sl veega keemiseni. Lase tasasel tulel podiseda, kuni rabarber on pehme (ca 12 minutit). Püreesta saumikseriga, lisa või. Jäta rabarber jahtuma ja juba leigele rabarbrile sega hulka muna ja tärklis.

Toorjuustu täidise jaoks sega toorjuust suhkruga. Lisa ükshaaval munad (ära vahusta, vaid sega spaatli või vispliga). Seejärel lisa sidrunikoor, jahu, tärklis ja vanillsuhkur. Viimasena sega täidise hulka hapukoor.

Pane täidiseid vaheldumisi ja õrnalt segades koogivormi, et tekiks vallatu muster 🙂 Pane kook ahju ja alanda kohe temperatuuri 160 kraadini. Küpseta ca 50-55 minutit – valmis juustukook peab keskelt olema pehme ja õrnalt võbelema. Jahtunud kook tõsta külmkappi ja lase seista üleöö.

DSC06474

Share Button
12 Comments