Rabarbri-mandlikook

Mingi aeg tagasi silmasin ma infot selle kohta, et Eestis jagatakse peagi blogiauhindasid. Edeva inimesena ma loomulikult läksin elevile, tundsin selle vastu huvi ja läksin esimese asjana kodulehte uurima. Küll aga oli mu pettumus eriti suur, avastades, et seda üritust korraldavad kaks elustiili-blogijannat. Ma ei hakka siin lahkama, miks mulle antud blogijannad väga meeltmööda ei ole, seda on kõik teised juba küllaga teinud. Igal juhul, too hetk oli käsil alles blogide nomineerimine, mida said siis kõik huvilised teha. Silmadega nimekirja üle lastes täheldasin üht: kategoorias “parim toidublogi” olid enamik vastuseks kirjutanud “-” ja ülejäänud märkinud sinna emma-kumma korraldajablogist (olgu siis mainitud, et vahel nad tõesti jagavad toidupilte oma blogis) 😀 Ühesõnaga, see nägi välja nii nagu mina paluks oma blogi lugejatel nimetada Eesti parimaid auto- või spordiblogisid. Panin siis viisakalt akna kinni ja unustasin. Küll aga mainis üsna hiljuti üks mu blogi lugeja, et olen seal ka siiski nomineeritud ja eelmisel nädalal sain isegi kutse Blogauhindade jagamisele. Ma ei tea, kas nutta või naerda 😀 Vist ikka naerda. Jah, kindlasti naerda.

Kuna paljud-paljud (vist paar-kolmsada lausa) blogijat said sarnase kutse, siis on tekkinud üleüldine virtuaalne poleemika üritusel osalemise ja riietumise (!!!) osas. Ma pole kunagi nii palju elustiiliblogijate juttu lugenud, kui viimastel päevadel… see on lihtsalt äärmiselt meelelahutuslik! Ega ma kade ole – lugege teie ka, kui olulise üritusega tegemist siiski on! Õnneks korraldaja Täpp (või oli ta Tipp?) jagas murelikele neiudele ka soovitusi, mida selga panna, kuna Lounge Butterfly’s soovitatav riietusstiil on smart casual. Oh ma ei tea, ehk tasub ikka kohale minna selliseid kooli lõpupeo kleite kaema? Kõigile murelikele tooksin ma aga näite õigest Lounge Butterfly smart casual riietusest ja olekust 😉

 

DSC_6958

 

PS. Loomulikult olen ma äärmiselt tänulik sellele inimesele, kes minu blogi seal ära mainis ja ka nendele, kes oma hääle andsid. Järelikult on inimesi, kelle jaoks on Kaju Köögi näol tegemist lemmiku Eesti toidublogiga. Ja juba ühe sellise inimese olemasolu on minu arust suur asi!

 

Mandli-rabarbrikook

 

Aga see kook.. See kook on aus. Hõrk. Magus. Hapukas. Mandlimaitseline. Rabarbrimaitseline. Pehme. Parim leigelt. Soovitatavalt jäätisega.

 

Mandli-rabarbrikook

 

Rabarbri-mandlikook

24 cm koogivorm

 

600 g rabarbrit

3 muna

150 g võid

100 g suhkrut

100 g pruuni suhkrut

150 g nisujahu

100 g mandlijahu

1 tl vanillsuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

Noaotsaga soola

50 g mandlilaaste

 

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Sega ühes kausis kokku kuivained, välja arvatud suhkur. Tükelda rabarber ja sega see teises kausis 2 sl suhkruga.

Ülejäänud suhkur vahusta mikseriga toasooja võiga heledaks vahuks. Jätkates vahustamist lisa ükshaaval munad. Nüüd lisa kuivained. Viimasena lisa rabarber. Kalla tainas vormi, puista peale mandlilaastud.

Küpseta ca 45 minutit. Kui tundub, et kook saab pealt liiga pruun, siis kata vorm fooliumiga

 

Mandli-rabarbrikook

Share Button
11 Comments