Rabarbriküpsised

Täna hommikul juhtus selline hirmus lugu, et mul läks kell 5 uni ära. Hakkan vanaks jääma. Üldiselt on mul juba selgeks saanud, et hommikul enne äratuskella ärgates ei tasu enam magama jääda, sest muidu pärast äratuskella ei saa enam maast lahti. Nii ma siis otsustasingi üles tõusta ja küpsetada. Loogiline, eks? Parasjagu oli kolleeg mulle rabarbrit toonud ja nii see läks.

 

DSC06432

 

Tegelikult tahtsin hoopis igasugu seosetut juttu teile täna rääkida.

Näiteks teada anda seda, et Kassiabi paneb taaskord püsti heategevusliku kohviku! Seda seekord EKA täikal, juba sel laupäeval! Seega tulge kaema! Ma ise veedan üksjagu aega letis hõrgutistega kaubeldes 😉

Blogide populaarsuse küsimus on taas teravalt päevakorda kerkinud (palun mõistkem mu irooniat, eks). Söögi peale ja alla käib arutelu selle üle, kes on popp. Praegu mõtlen hoopis, et nii aktuaalne teema väärib ju kindlasti eraldiseisvat postitust.

Kuna mu blogi väitis mulle täna, et hakkab kogu mu mulast ummistuma, siis otsin lahendusi pildimajandusele.. Ärge siis pahandage, kui pildid vahepeal tekivad ja kaovad.

Ja just hetk tagasi lugesin, et tuleval nädalal kolib Tigu Muhumaale (see lause oleks eriti vahva, kui ei kasutaks esisuurtähte). Mis ühest küljest on vägev ettevõtmine. Teisalt, kust me neid häid mereande siis suvekuudel saame? Muhumaal? 🙂 Te vaid vaadake, kui õnnelikud on inimesed krevettide üle:

DSC06399

Nende küpsistega on aga selline tore lugu, et need ei saanud üldse nõnda ilusad, kui ma oleks tahtnud. Samas, vaid üks kolleeg ütles, et “tavaliselt ma teen ilusamaid asju” ja lausa kaks küsisid retsepti. Seega ma otsustasin seda jagada, vaatamata küpsiste koledusele. Okei, need pole nüüd otseselt koledad. Aga need on tuuuuunduvalt maitsvamad, kui välimuse põhjal võiks eeldada. Need ei ole krõbedad ega kõvad. Pigem hästi pehmed ja suus sulavad. Tõele au andes, olin ise nende maitsest täitsa vaimustunud.

 

Rabarbriküpsised

20-25 tk

 

200 g võid

150 g suhkrut

1 muna

250 g jahu

30 g tärklist

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillsuhkrut

300 g rabarbrit + 2 sl suhkrut

0,5 sidrunikoor

Noaotsaga soola

 

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Haki rabarber peenelt, sega 2 sl suhkruga ja jäta seisma.

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa muna ja jätka vahustamist. Nüüd lisa kõik kuivained ja riivi hulka sidrunikoor. Ära muretse kui tainas näib paks, sest lisades rabarbri muutub see vedelamaks.

Kurna rabarber ja sega see taina hulka. Vormi tainast pallikesed (kui tainas sai väga pehme, siis pane eelnevalt 15 minutiks külma), pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ca 15 minutit. Küpsised peavad olema pealt valged ja külgedelt kergelt pruunistunud.

DSC06440

Share Button
8 Comments