Karamelliseeritud peekonisse mähitud sea sisefilee

Kevad on ikka üks oivaline aeg! Ja seda mitte ainult soojenevate ilmade ja kodumaisete vitamiiniallikate küpsemise tõttu! Ei tea, kuidas teiega lood on, aga mul on kevaditi alati pea otsas laiali, sest igal pool toimub nii palju põnevaid üritusi. Kõik on justkui talveunest ärganuna täis tegutsemis- ja korraldamistahet. Tasub vaid avada mõni (sotsiaal)meediakanal ja juba lähebki mõte uitama, sest tahaks igale reklaamitavale üritusele jõuda.

 

DSC06351

 

Näiteks sel nädalavahetusel oli Kalamaja täis kodukohvikuid! Kohal oli ka Kassiabi oma heategevusliku kohvikuga. Mul oli tohutult kahju, et ma töö tõttu seekord ei saanudki mitte midagi Kassiabi kohvikusse küpsetada, aga õnneks Teevi tegi minu asemel ühe kauni küpsisetordi, mis väga edukalt käiku läks 🙂 Ise ma jõudsin alles parasjagu kohvikute päevaks Tallinna ja sõitsingi otse… sööma. Võtsime aga Mooni kohvikust veiselihaburksi, istusime murule ja … oh, kui mõnus!

 

DSC06352

Vaadake vaid, kui õnnelik burksisööja.. endal nägu kastet täis 🙂

Nüüd on aga küsimuseks loomulikult see, et kuidas ma küll kõikidele ülejäänud üritustele ometi jõuan?

Homme viin ema ja abikaasa Tigusse veini degusteerima ja ja ja ülehomme sõidame kalli sõbrannaga hoopis pikaks nädalavahetuseks Prahasse! Oh kui väga ma ootan taaskohtumist oma lemmiku linnaga!

 

DSC06354

 

Kui nüüd rääkida tänasest retseptist, siis olen vist ennegi maininud, et sea sisefilee on mu üks lemmikuid lihatükke, sest see vajab minimaalselt kuumtöötlemist ja sobib seetõttu oivaliselt kiireks õhtusöögiks. Seekord mässisin filee magus-värtsikas-suitsusesse peekonisse ja tulemus oli loomulikult, nagu arvata võib, oivaline. Mulle väga meeldis see karamelliseeritud krõmps peekon hõrgu sisefilee ümber. Karamelliseerimiseks kasutasin pruuni suhkrut. Kuigi üldiselt ma väga tihti lisan natuke magusainet soolastele roogadele tasakaaluks (nagu ka soola magustoitudele), siis seekord tõmbasin ikka suhkru koguse “üle võlli”, aga see oli seda igati väärt!

 

DSC06371

 

Karamelliseeritud peekonisse mähitud sea sisefilee

 

2 väikest seasisefileed

200 g suitsupeekonit

3 sl pruuni suhkrut

1 tl soola

0,5 tl jahvatatud paprikat

0,5 tl tšillit

0,5 tl purustatud musta pipart

1 tl tüümiani

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sega kausis maitseained ning hõõru maitseainesegu sisefileedele. Seejärel mähi fileed peekoniribadesse, kinnitades iga riba filee küljele hambaorgiga.

Prae fileesid pannil, kuni peekon karamelliseerub ehk muutub parasjagu tumeda merevaigu tooni. Nüüd tõsta fileed ahju 8-10 minutiks. Võimalusel mõõda filee sisetemperatuuri – see peaks olema 55-60 kraadi. Valmis fileed tõsta ahjust, kata fooliumiga ja lase 15 minutit seista.

 

DSC06355

DSC06364

 

Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga!

Share Button