Mõtted, märts 2015

Häid pühi!

 

DSC00866

 

Loodan, et te ei ole oma aja planeerimisega sama ummikus kui mina ja ei veeda seda haruldast vaba päeva pesu pestes, märtsikuust blogides, tööd tehes, ujudes ja torti meisterdades… 🙂

Märts oli, täiesti liialdamata, üks tõeliselt pikk-pikk kuu.. sest kuidas ma muidu oleks saanud nii palju asju (loe: torte) tehtud? Kui ma nüüd vaatan oma kuu raha liikumise kokkuvõtet, siis vaatab mulle vastu fakt, et märtsikuus kulutasin ma meelelahutusele 29 EUR. Saate ikka aru? 29? See on ju absurdselt madal! Juba see fakt vihjab asjaolule, et ma ilmselgelt olen olnud produktiivne. Isegi ei tea, mitu torti ma lõpuks tegin, aga neid oli piisavalt palju, et juurutada sisse kell 5-6 ärkamise režiim. Oleks võinud arvata, et kella keeramine paneb uuele režiimile põntsu, aga absoluutselt mitte. Olen hea meelega hommikuti ärganud ja kui pole parasjagu torti, mis vajab viimistlemist, siis käinud Audenteses ujumas või… jooksulindil tagurpidi kõndimas 😉 Võib-olla justnimelt seetõttu ma olengi nii palju jõudnud – sport või toimetamine köögis paneb kohe hea aluse päevale! Rääkides spordist – pole kahjuks küll paar kuud saanud päris korralikult trenni teha (vanainimeste probleemid), aga sellegipoolest vaikselt trenni teinud ja jõudsingi oma kaalulanguse eesmärgini! Aga see kindlasti vajab omaette postitust! Puhtalt ego upitamise nimel.

 

DSC05632

Eile tähistasime tööl kolleegidega sünnipäeva aka mis saab, kui tordimeister oma sünnipäevaks tordi teeb 🙂

 

Märtsikuu on olnud ka toidu osas põnev kuu (justkui tordid ei oleks toit, eksole). Sain osaleda ühes toredas kampaanias, mida saan lähitulevikus teiega ka jagada. Lisaks tegime naistega minu juures Maroko teemalise õhtusöögi. Rääkimata maailma parimast BBQ lambakintsust, mida üks nädalavahetus vanematekodus tegime. Tegin ka oma päris esimese “kõigevaba” ja “patuvaba” tordi – oli ikka tõeline väljakutse teha vegan torti ja ainuüksi selle planeerimine ning koostisosade katsetamine võttis mul nädala.. Kahjuks aga pidin päris mitmele toiduüritusele ära ütlema, sest ilmselgelt kannatan kroonilise ajapuuduse käes.

 

Mis muidu laias maailmas põnevat?

 

Minu suurimaks heameeleks tehti Eestis saade, mis võttis kokku täpselt kõik selle, mis mina trendikatest supertoitudest arvan ja oma blogis äärmiselt tagasihoidlikult pidevalt ütlen. Inimesed, jumala eest, sööge Eesti oma supertoitu, vähendage oma ökoloogilist jalajälge ja saate sealjuures veel rohkemgi kasulikke aineid!

 

Teine oluline ja äärmiselt tark jutt  toitumisest tuli samuti Eestist ja seda rääkis Kristjan Port. Mul on tohutult hea meel, et tänapäeva röökivas moetoitujate maailmas ikka aeg-ajalt keegi korralikult vastuvoolu ujub. Tegelikult on justnimelt moedieedid ja moetoit kaks teemat, mis mind enim inimeste toitumises hämmastavad, ning seetõttu on eriti hea meel, et see kuu kaks nõnda asjalikku avalikku ülesastumist tehti. Muide, Kristjan Port teeb teinekord ka väga põnevaid ühe minuti loenguid, mida soovitan jälgida! Üks mu ammuseid lemmikuid loenguid on “Istumine tapab“.

 

Need küüslaugu-parmesani pallid on niiiiiiiiiiiiii isuäratavad! Oeh..

 

Tõeliselt ilusad fotod õnnelikest lastest mängimas! Piltide seast leiab ka Eesti foto 🙂

Mari-liisi tegi sel kuul päris mitmeid ilusaid kooke – minu vaieldamatu lemmik on põhjata merevaigukook. Dekonstrueeritud magustoidud on lahedad! Rääkimata merevaigust tehtud juustukookidest.

 

Kas teid ka vahel tabab kreemikriis? 🙂 Kui tahaks muffinitele või tordile määrida mõnd uut ja põnevat kreemi, aga ideed puuduvad (või kannatan ainult mina nii tõsiste esimese maailma probleemide all?). Siit saab 9 toredat ideed. Väga ameerikalikult on need kõik või baasil, aga seda on lihtne mugandada meile harjumuspärasemaks, kasutades toorjuustu, vahukoort ja/või kohupiima.

 

Õudne on ikka see naiste elu seksistlikus maailmas.

Natuke pikem lugemine sellest, kuidas supermarketid meiega manipuleerivad – “Upward of 50 percent of what we buy in a supermarket we had no intention of buying as we walked in the door”.

 

See seasisefilee mustikakastmega… Tasub võtta plaani.

 

Oskaks ma vaid ühel heal päeva niimoodi toitu pildistada.

Minu abikaasa unistus – ühe poti pasta. Seda siis pesemist vajavate nõude vähesuse tõttu 😀

Koopatibi tegi kevadiselt rohelise avokaado-laimikeeksi. Ei teagi, kas asi selles värvis või fotos või või milles iganes, aga tõeliselt isutab selle järele. Vaatamata sellele, et tegemist vegan keeksiga.

 

Ja lõpetuseks ma ei saa mainimata jätta, et kuu lõpus läks lahti hullumaja mu sidrunikoogi retsepti ümber. Siiamaani ei saa aru, miks, aga ühtäkki vaadati seda postitust nädalaga 12 000 korda.. mis siis, et avaldasin selle pea aasta tagasi 🙂 Müstika..

Share Button
6 Comments