Kartuli ja skumbria suupisted

 

Kaju Köök läheb puhkusele!

 

DSC05172

 

Nali!

 

Küll aga läks mu abikaasa komandeeringusse kaheks nädalaks ja ma pean nüüd mõtlema, mida oma elu (loe: köögiga) ometi peale hakata. Niigi on meil raskusi kogu söögi ära söömisega ja pidevalt süüdistatakse mind abikaasa nuumamises (iga kord, kui ta keeldub ülejääke hävitamast, siis ütlen, et viskan need ülejäägid siis ära… ja nii need haihtuvadki abikaasa kõhtu :)).

Tundub, et nüüd tuleb siis kahenädalane dieediblogi või salatiblogi või “kuidas võimalikult odavalt ellu jääda” blogi või “kuidas võimalikult vähe aega köögis veeta” blogi. Nali naljaks, süüa ma siiski ei tee ainult ellu jäämise ja kõhu täitmise nimel, vaid hobina. Seega on mulle kahe nädala jooksul külla oodatud kõik näljased külalised.

 

DSC05165

 

Väga minulikult soovitan suurepäraseid suupisteid vabariigi aastapäeva tähistamise lauale.. päev pärast vabariigi aastapäeva 😀 Jätke siis meelde järgmiseks aastaks! Või varasemaks, sest kindlasti on need suupisted tegemist väärt.

Ma ise olen küll suur suitsuskumbria fänn, aga söön seda üsna harva (sügav alateadvus ütleb, et see pole ehk kõige tervislikum kalavalik). Sestap ma ehk ei märganudki, millal tekkisid poelettidele suitsuskumbria tükid õlis. Igal juhul ostis mulle vanaema ühe karbikese ja avastasin selle Taist tagasi tulles külmkapist. OHH kui hea! Too hetk oli see küll maailma parim asi ja hävitasin selle momentaalselt. Moe pärast andsin paar tükikest abikaasale ka. Pärast seda olen ikka veel paar korda seda toredat toodet ostnud ja iga kord ainuisikuliselt selle ära hävitanud.

Kuna skumbria näol on tegemist üsnagi tugevamaitselise kalaga, siis ühel heal päeval mõtlesin selle alla teha midagi mahedamat ning pole midagi öelda – kartuli-toorjuustu segu täidab seda rolli oivaliselt! Viisin siis sellise kena suupistekandiku tööle peole.. ja tõenäoliselt sõin pooled suupisted ise ära. Oh well.

 

Kartuli ja skumbria suupisted

30 tk

 

300 g (ehk kaks karpi) skumbriatükke õlis

200 g kartuliputru

150 g toorjuustu

40 g võid

Tilli, rohelist sibulat

Pipart

 

Riivleiba

 

Suupistete valmistamine on ütlemata lihtne. Sega toasoe või toorjuustuga, lisa kartulipuder ja rohkelt maitserohelist. Maitsesta pipraga. Pane mass külmkappi tahenema vähemalt tunnikeseks. Seejärel vormi massist 30 pallikest ja paneeri need riivleivaga. Pane tagasi külmkappi, taas vähemalt tunnikeseks. Vahetult enne serveerimist pane igale pallikesele tükk skumbriat ja kinnita see hambaorgiga.

 

DSC05168

Share Button
5 Comments