Korilase pannkoogitort

 

Kuhu küll kadus eelmine nädal? Ma olen täiesti hämmingus. Eriti üllatunud olin ma siis, kui nägin Selveris nädalalõpupakkumisi enda arust teisipäeval.. aga järele mõeldes avastasin, et tegu on siiski juba neljapäevaga 🙂

Üks on igal juhul kindel – laupäev kadus siia:

 

DSC05052

… ehk siis Valentinipäeva nautimisele köögis. Ma ei teagi, milles asi (tõenäoliselt mu kõrges vanuses), aga iga aastaga jääb see päev minust aina kaugemale. “Sõbrapäevana” arvestasin ma seda viimati millalgi gümnaasiumis, kui sai sõbrannadega veel teineteisele isegi kingitusi tehtud. Edaspidi olen püüdnud ikka oma sõpru aasta ringi hinnata ja pigem suvalistel päevadel heade-paremate, üldjuhul söödavate, asjadega rõõmustada. Valentinipäev kõigi armunute päevana on minu silmis palju loogilisem, ent… siinkohal vanad abieluinimesed ju ignoreerivad igasugu romantikat. Loomulikult kui ma ütlesin abikaasale, et ei arva sellest päevast midagi, siis tema ainult iroonitses vastu, et millegipärast tema ikkagi ei julge lilli mitte tuua 😀 Ups.

Aga mida me siis tegime? Abikaasa oli Viljandi kalapeol ja mina üksi kodus 🙂 Ega ma kurda – tegin torti, käisin vannis, vaatasin sarju (ohhhhh, kui hea uue sarja ma leidsin 18. sajandi Šotimaast) ja õhtul läksin oma kalli sõbrannaga kinno ja tantsima. See, et me terve õhtu lobisesime ja lõpuks ainult kaks tantsu tegime, läheb ju ka kirja tantsimisena? Mõte on see, mis loeb.

DSC05095

 

Mul tegelikult oleks nii palju head ja paremat öelda, aga täna vot ei ütle! Tutvustan teile hoopis oma laupäevast pannkoogitorti, mille tegin taas Nami-Nami tordivõistlusele!

Sisuliselt jätkasin ka selle tordiga oma metsaandide ja koriluse temaatikat, nagu ka esimeses tordis “Marjakiusatus“. Mis ma ikka teha saan, kui Eesti loodus on see, mis mind inspireerib.

 

DSC05061

 

Korilase pannkoogitort

 

Rukkipannkoogid

6 dl piima

2 muna

2 dl rukkijahu

1 dl nisupüüli

2 sl suhkrut

1 tl soola

 

Männiriisika täidis

200 g soolatud männiriisikaid

150 g toorjuustu

50 g hapukoort

Tilli

Pipart

 

Singitäidis

200 g sinki

1 sibul

150 g toorjuustu

50 g hapukoort

Pipart

 

Kitsejuustu täidis

150 g kitsejuustu

200 g toorjuustu

100 g hapukoort

1 sl sidrunimahla

 

Päevalille-rukkimakroonid

40 g jahvatatud päevalilleseemneid

10 g rukkijahu

50-55 g munavalgeid

90 g tuhksuhkrut

20 g suhkrut

3 g soola

 

Kaunistuseks

Külmkuivatatud marjad (sain siit)*

Must leib

Matcha tee

 

 

Sega pannkookide koostisosad ja prae pannkoogid. Tordi jaoks läheb vaja 9 tk, seega jääb paar pannkooki tõenäoliselt üle.

Tee täidised. Esimesena haki singi täidise jaoks sibul ja sink. Prae sibul klaasjaks, lisa sink ja prae kuldseks, jäta jahtuma. Nüüd sega teised täidised kokku. Viimasena sega singitäidise koostisosad. Kitsejuustu täidisest pane veerand kõrvale (see läheb makroonide sisse).

Lao pannkoogid täidistega kihiti alusele – kuna pannkooke on 9 ja täidiseid 3, siis iga täidist saab 3 kihti. Pane tort külma vähemalt paariks tunniks. Pärast kaunista vastavalt soovile.

 

Mina kasutasin kaunistamisel –

Mulla ja samblikuna musta leiba. Pudistasin leiva ahjuplaadile, röstisin ära. Kolmandiku leivast segasin 1 tl Matcha tee pulbriga. Puistasin tordile leivapuru ja selle peale omakorda sambliku.

Oksad on ka mustast leivast. Segasin paar viilu leiba 1 sl veega, segasin kokku ühtlaseks massiks ja vormisin sellest oksad. Kuivatasin ahjus ära.

Seened on päevalille-rukki makroonid Prantsuse meetodil. Sisuks kitsejuustu täidis ja külmkuivatatud marjad.

*Marjadeks on külmkuivatatud mustikad ja pohlad. Külmkuivatatud marjad on küll üsna krõbeda hinnaga, aga mina olen väga lühikese ajaga nende fänniks muutunud. Maitsevad tõesti nagu päris marjad ja samas on neid nii tore talvisel ajal kaunistamisel kasutada, sest need ei sula ära ja püsivad kaunilt terved! Ka makroonides on neid väga hea täidisena kasutada, sest erinevalt külmutatud marjadest ei hakka need sulama ja ei muuda makrooni lödiks.

 

DSC05084

Share Button
4 Comments