Šarlotka

Palun seletage mulle, rumalale inimesele, mis teema selle Halloween’iga on??? Miks seda aasta-aastasse aina enam Eestis tähistatakse? MIKS? Kuidas on see meiega seotud? Miks peab mu FB olema täis Halloween’i sümboolikat juba nädal enne “püha” ise?

Positiivsemal noodil. Nädalavahetusel oli Tallinnas nii mõnigi põnev toiduüritus! Nagu ikka, kõik samal ajal. Mina külastasin emaga FoodFest’i, see on ju justkui kohustuslik kuulsale toidublogijale, nagu mina 😀 Haha (kas ma seda ikka olen maininud, et mu arvuti speller keeldub sõna “toidublogija” tunnistamast? Kas ta vihjab millelegi?). Sõin Heidi Park’i kohvikus hommikusööki, ostsin Emil Rutikult adžikat, Semu astelpajutooteid, OTTist põnevat teed jne. Toiduhuvilise jaoks on tegemist kindlasti väärt üritusega. Lisaks.. 3 eur pileti eest sai FoodFestil küll päris palju süüa. Põhimõtteliselt soovitan kõigil järgmisel aastal sinna sööma minna, sest 3 eur eest on toitu enam kui küll. Lapsed saavad messile tasuta, seega saab terve pere odavalt kõhu täis. Mida rohkem lapsi, seda suurem sääst! Pealegi, saavad lapsed, õhupallid käes, rahvamassi sees slaalomit teha. Nii vahva! Tegelikult ma üldse ei tahtnud toriseda täna hommikul.. Mu ema pakkus taas mulle hea kõhutäie naeru ja kuna jagamisrõõm on kõige suurem rõõm… Kindlasti on kõik täheldanud sellistel suurtel messidel ja väliüritustel maas juhtmeid, mida on platsi keskele veetud ja siis kaetud kas vaibaga või mõne künkataolise moodustisega, et inimesed juhtme taha ei koperdaks. Mu kallis ema nägi neid ka FoodFestil ja arvas, et need on lamavad politseinikud inimeste jaoks 😀 “Huvitav, et nad siin nii palju lamavaid politseinikuid on pand, nagu inimesed muidu jookseksid ringi?” 😀 Arvan, et terve messikeskus kuulis mu hüsteerilist naeru 😀

 

DSC04006

 

Ahjaaa… meil on abikaasaga “uus elu” – me nüüd ärkame iga hommik 6.30 ja 7.30 läheme juba tööle. Juba lausa nädal nii. Blogimisele mõjub igal juhul hästi.

See õunakook on lihtsalt nii absurdselt lihtsalt tehtav ja maitseb nii hästi, nagu üks suur ja kohev ahjuõunapannkook. Retsept pärit blogist Davahtraresidence – vt siit.

 

Šarlotka

20 cm koogivorm

 

6 õuna

3 muna

200 g suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

1 tl kaneeli

125 g jahu

tuhksuhkrut

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Viiluta õunad ja pane küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi, raputa peale kaneel ja sega läbi. Vahusta munad suhkruga tihedaks ja kohevaks vahuks (ca 5-8 minutit). Kõige lõpus lisa vanilliekstrakt ja sõelu sisse jahu, sega läbi. Vala tainas õuntele, aita lusikaga kaasa, et tainas allapoole ka vajuks. Küpseta u 40 minutit. Lase jahtuda ja kata tuhksuhkruga.

 

DSC04012

Share Button
2 Comments