Kohupiima-õunakook purukattega

Mina kui crazy cat lady pean tegema esimese asjana reklaami! Homme avab uksed Eesti esimene kassikohvik Nurri, kus saab lisaks toidule nautida kasside seltskonda! Nimelt elavad kohvikus kümmekond tänavalt päästetud kassi, kes liiguvad kohvikus vabalt ringi ning külastajad saavad nendega mängida ja kasse paitada. Minu arust on see väga vahva idee.. kuigi endal on kodus süües juba ühe kassiga probleeme, kes pidevalt suhu vaatab ja sealjuures näljasurma teeskleb. Aga kui neid on kümme? 😀 Nali naljaks. Üldiselt ma olen natuke skeptiline selle kohviku osas tegelikult seetõttu, et tänavalt päästetud kassid ei kipu olema kuigi sotsiaalsed. Kujutan ette, et kui selles kohvikus elaksid “püsiasukad”, nagu välismaal sarnastes kohvikutes, kes harjunud tähelepanuga, inimestega ja lärmiga, siis oleks teine lugu. Aga Nurri kohvikus on plaan kassidele ka kodu otsida, st kassid peaks vahetuma ja ma ei kujuta ette, kui edukalt nad suudavad regulaarselt otsida sõbralikke ja stressivabasid kasse sinna kohvikusse. Igal juhul on mõte suurepärane ja hea väljund kassidele kodu otsimisel! Mina olen kindlasti esimeste kohvikukülastajate seas ja loodan, et minu skeptilisus on asjatu! Elo, kallis, millal läheme?

 

DSC03742

Nädalavahetusel käisime emaga vanaema juures antoonovkaid korjamas ja nüüd on mul rõdul õunauputus. Naljakas, et lapsena ma jumaldasin hapukaid kõvasid õunu, aga nüüd, vanainimesena, ei saa kuidagi söödud. Abikaasa üldse väidab, et tal hakkavad hambad kõvast ja hapust õunast valutama. Tõesti, vanainimesed 😀 Mis siis ikka teha õunauputusega, kui mitte kooke küpsetada? Seekord tegin selle aasta Türi Õunafestivali võidukooki.. Pean tõdema, et inimestele ikka meeldib lihtne ja kodune toit! Ega minagi saa erineda. Rohkete hapukate antoonovkatega on see magus kook tõesti oivaline.

 

Allikas: Perenaine.ee. Retsepti muutsin niipalju, et suurendasin kohupiima ja õunade kogust.. sest mis õunakook see õigupoolest on, mis ei uputa õuntest?

 

Kohupiima-õunakook purukattega

 

Purukate

6 dl nisujahu

1 dl suhkrut

250 g võid

 

Õunad

1 kg hapukaid õunu

3 spl pruuni suhkrut

2 tl kaneeli

 

Kohupiimatäidis

5 muna

2 dl pruuni suhkrut

3 dl hapukoort

600 g vanilje kohupiimapastat

3 spl mannat

 

Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Näpi jahu ja suhkur võiga ühtlaseks puruks. Suru kolmveerand tainast suurele, kõrgete äärtega ahjuplaadile.

Puhasta ja viiluta õunad ning jaota ühtlaselt purukattele. Raputa üle suhkru ja kaneeliga.

Vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor, kohupiim ja manna. Vala ettevaatlikult õunte peale ja pudista peale ülejäänud purutainas.

Küpseta 30-40 minutit kuniks kate on pealt pruunikas ja krõbe.

Share Button
5 Comments