Nelja juustu pasta

.. ehk miljoni kalori pasta. Nendeks päevadeks, mil mehel vaja rohkelt süsivesikuid enne suurt võistlust süüa.

Mul oli plaanis täna toriseda halbade (loe: egoistlike ja ahnete) inimeste üle, kellega pean vahel kokku puutuma.. Aga.. tegin ühe õige hea pasta, päike paistab, mis siis, et vahelduva padukaga, ja külje all on nurruv kass.. ja kõik see ilu summutas mu torina.

Mu käest ikka küsitakse, kes kõik need Kaju Köögi hõrgutised ära sööb. Vastus on alati üks: suuremalt jaolt mu kallis abikaasa. “Ta peab sul juba sajakilone olema” mõeldakse selle peale. Aga ei ole. Abikaasa on mul tubli ja sportlik ja teate, mis? Eile ta kurtis mulle, et on 1,5 kg alla võtnud. Tundub, et ma ikkagi näljutan teda. Pean end käsile võtma. Muide, täna Valklast Tallinna sõites ütles abikaasa, et meil on vaja sõita läbi sajast kohast – viia kuskile paat, tuua kusagilt ratas jne (hea küll, natuke dramatiseerin, võibolla oli vaja sõita kolmest kohast). Selle peale kukkusin jonnima, et ma ei viitsi tema hobidega pidevalt tegeleda ja viigu mind enne koju. Ja mis vastas tema? “Ma ju kogu aeg tegelen sinu hobiga ka – aina söön kõike, mida teed”. Fair enough.

DSC02883

Igasugused itaallaslikud nelja juustu road on tegelikult väga lihtsad ja mänguruumi on palju. Kindel on ainult see, et üldjuhul kasutatakse mozzarrellat ja parmesani ja väga tihti kitsejuustu. Aga samas võib maitseid varieerida ja erinevate juustudega katsetada. Igal juhul on toidu sisse poole kilo juustu lisamine üsnagi kindla peale minek!

Nelja juustu pasta neljale

500 g pastat

2 dl vahukoort

4 dl piima

125 g mozzarellat

125 g sinihallitusjuustu

125 g Goudat

125 g parmesani

0,25 tl jahvatatud muskaati

Serveerimiseks – riivitud parmesani ja värsket basiilikut

Kuumuta potis keemiseni vahukoor ja piim. Kuni piim ja koor soojeneb riivi parmesan ja gouda, murenda mozzarella ja sinihallitusjuust. Alanda kuumust ning isa juustud ja muskaat vähehaaval kuuma koore sisse, samal ajal pidevalt segamist jätkates. Lase kastmel nüüd umbes 20 min vaikselt podiseda, ise seda regulaarselt segades, et juust põhja ei vajuks.

Keeda pasta soolvees al dente. Kurna, lisa pastale juustukaste, pane korraks pott tulele tagasi ja sega pasta hoolikalt kastmega kokku. Serveeri valmis pastat parmesani ja basiilikuga.

DSC02886

Share Button
No Comments