Vaarikamojito kook

Ausalt ka on mul juba mitu soolase toidu retsepti kirjas ja ootavad avaldamist.. aga siis ma teen taaskord mõne magustoidu, mis tuleb ja nügib järjekorras ette. Pole midagi teha, kui see nii oivaline on. Eks koolipuhveti järjekorras said ka ju lahedad tsikid alati ette nügida.

DSC02445

Tegelikult hakkab kõik see toidumajandus mul vaikselt üle pea kasvama ja seda kusjuures üldse mitte halvas mõttes. Ma juba näen uneski toidu tegemist. Aina tuleb erinevaid pakkumisi ja võimalusi ja koogitellimusi. Varsti mul ei olegi enam eraelu, millest blogist kirjutada (mitte, et see üldse paljusid huvitaks, aga minu jaoks on algusest peale blogi lisaks olnud ikkagi oma mõtete ja elu salvestamise koht). Peaks võib-olla uuesti ülikooli minema? Eile juba kurtsin abikaasale, et tahaks elus uut projekti – näiteks osta valge karbina korter ja seda kujundada.. Saakski endas kunstniku üles äratada, kui ta seal kusagil sügaval ikkagi olemas on. Seniks peate leppima mu magustoiduhullusega.

DSC02452

Järgneva kuue päeva jooksul on mul vaja teha üks ports komme, katta emaga tema juubelipidustuste laud, teha üks tordike heategevuseks ja katta abikaasa sünnipäeva laud. Ausalt öeldes, pärast tänahommikust vaarikamojito koogi degusteerimist, mõtlesin küll, et seda kooki peaks tegema nii ema juubeliks kui ka abikaasa sünnipäevaks.

DSC02456

Vaarikamojito kook

Põhi

200 g Digestive küpsiseid

80 g võid

Mojito-täidis

100 g demerara suhkrut

1 dl vett

Paar peotäit värskeid piparmündilehti

2 laimi

0,25 pdl Ruf rummiessentsi

250 g toorjuustu (Mascarpone)

2 dl vahukoort

5 želatiinilehte

Vaarikatäidis

250 g toorjuustu (Mascarpone)

2 dl vahukoort

150 g valget šokolaadi

200 g värskeid vaarikaid

Alusta siirupi keetmisest – selleks pane kastrulisse suhkur, vesi, mündilehed ja 2 laimi riivitud koor. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit. Kui tundub, et vett on liialt aurustunud, lisa veel 0,5-1 dl vett.

Kuni siirup keeb, purusta küpsised, sega sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Vahusta 4 dl vahukoort ja pane külmkappi oma korda ootama.

Valmista vaarikatäidis – sulata valge šokolaad. Sega toorjuust vaarikatega, sealjuures vaarikaid katki surudes, ning lisa vispeldades hulka valge šokolaad. Viimasena sega ettevaatlikult juurde pool vahustatud vahukoorest.

Valmis siirup kurna läbi sõela. Lisa kuumale siirupile paisunud želatiinilehed. Pressi laimidest mahl ning lisa siirupi hulka. Lase siirupil natuke jahtuda. Leige siirup sega toorjuustuga, lisa rummiessents. Lisa kreemile viimasena ülejäänud vahukoor. Viimased liigutused tasub teha piisavalt kiiresti, et želatiin ei jõuaks tahkuma hakata.

Vala täidised kohe koogipõhjale – alusta mojito-täidisest ja tõsta kulbitäis põhjale, sellele omakorda kulbitäis vaarika täidist (kuna vaarikatäidis on natuke paksem, siis pane seda hajutatult, muidu jääb see ainult keskele) ja jätka nii kuni täidised otsas. Jälgi, et äärtesse jääks ainult mojito-täidis ja viimane kulbitäis samuti, et kook oleks ümberringi ilus valge. Lase koogil üleöö külmikus tarduda. Kaunista vastavalt soovile.

DSC02451

 

Share Button
35 Comments