Broilerikintsud kookoskastmes

Mulle küll ei meeldi ilma üle virisemine, aga tundub, et tänavu on Eestis suvega kehvad lood. Ah, et miks ei tohi ilma üle viriseda? Eesti asub ju ometi nõnda ideaalses kohas – ei mingeid maavärinaid vms looduskatastroofe, ei mingeid skorpione ega suuuuri (mürgiseid) ämblikke.. Ausalt öeldes selle kõige kõrval ilma üle virisemine tundub tänamatu. Niisiis – mõelda vaid, kui tore, et Eestis sai kevadest sügis ja juba saab seeni korjata! Kukeseened kukeseenteks, aga juba paar nädalat on turul müügil puravikud! Kui välja arvata üks kord, kui ma lapsena olevat kevadel puravikke metsa korjama jooksnud, on minu arust puravikud läheneva sügise tunnus..

Ragne on teinud viimasel ajal paar postitust, mis hõlmavad seeni ja kookospiima. Nii on ka minu alateadvuses püsinud mõte mõneks õhtusöögiks need ühildada ja valmistada kiire õhtusöök tööpäeva lõpus. Maitse oli täpselt nagu eeldasin – kreemjas kaste ja hõrk kana!

DSC01881

Broilerikintsud kookose-, suvikõrvitsa- ja seenekastmes

6 broilerikintsu

300 g seeni

1 suvekõrvits

4 shalottsibulat

1 purk kookospiima

3 sl (seenemaitselist) sojakastet

Kookosõli praadimiseks

Soola-pipart-tšillit

Eelkuumuta ahi 190 kraadini.

Maitsesta broilerikintse soola ja pipraga. Prae kookosõlis kahelt poolt kuldseks ja pane kaanega ahjuvormi.

Sellal kuni broiler on pannil tükelda sibul, seened ja suvikõrvits. Kui oled broileri pannilt eemaldanud, siis prae sibul klaasjaks, lisa seened ja suvikõrvits, prae paar minutit. Alanda kuumust ning kalla pannile kookospiim. Maitsesta panni sisu sojakastme ning tšilliga ja lase kord keema tõusta. Kalla kaste kintsudele ja aseta vorm ahju ca 20 minutiks.

DSC01883

 

Share Button
2 Comments