Vaarikamagustoit šokolaadikausis

Lõpuks ometi on mul aega, et nädalavahetuseti köögis lõbutseda!!! Juba mingi aeg ei anna mulle rahu üks idee, mida internetis nägin – šokolaadist kausid. Tegelikult on selliseid ideesid kogunenud 3 kuuga päris palju, aga nüüd asungi lõpuks eraelu elama ja see tähendab, et ka hobidega aktiivsemalt tegelema!

DSC01565
Ega ma päris normaalne inimene ole, veetes laupäeva õhupalle šokolaadi sisse kastes.. 🙂

Nende kausside õnnestumiseks on vaja kannatust, õhupalle… ja toidutermomeetrit. Nimelt on vaja korraliku ja tugeva pokaali tegemiseks šokolaadi tempereerida. Selles ei ole midagi keerulist, lihtsalt vaja hoolikalt jägida šokolaadi temperatuuri.


Vaarikamagustoit šokolaadikausis

5 tk

5 väikest õhupalli

400 g šokolaadi

2 sl vaarikaäädikat (kreem)

2 sl võid

Noaotsaga peeneteralist meresoola

150 g Mascarpone

600 g kohupiima

200 g vaarikaid

100 g pruuni suhkrut

Natukene kakaod või mandlijahu


Puhu õhupallid piisavalt suureks, et täita desserdikausi funktsiooni.

Alusta šokolaadi tempereerimisest. Selleks pane ca 2/3 šokolaadist potti ja vesivannile. Kuumuta šokolaadi, pidevalt segades, kuni temperatuur küündib 46 kraadini. Eemalda pott vesivannilt, lisa juurde ülejäänud šokolaad ja sega hoolikalt kuni šokolaad on jahtunud 26 kraadini. Selleks läheb natuke aega ja kannatust ja rohkelt segamist. Segamise osa tasub tõsiselt võtta. Seejärel tõsta pott tagasi vesivannile ja kuumuta kuni šokolaad on 31-32 kraadine. Eemalda kohe vesivannilt. Kui temperatuur küündib üle 32, peab protsessi algusest alustama.

Nüüd kasta õhupallid kordamööda šokolaadi sisse. Tee kohe mitu ringi peale, et šokolaadikiht oleks paks! Aseta valmis kausid fooliumiga kaetud tasapinnale ja jäta tahkuma. Korralikult tempereeritud šokolaad tahkub toatemperatuuril. Kui see ikkagi 10-15 min jooksul ei tahku, aseta kausid külmkappi.

DSC01570

Kaussi jäänud šokolaadist valmista vaarika-šokolaadipulgad. Ehk siis lisa šokolaadile või, vaarikaäädikas ja meresool ning sega kokku. Pane pritsikotti, lõika pisike auk pritsikotti otsa ja tee tasasele pinnale (lõikelaud, mis kaetud fooliumiga, näiteks) sirged triibud. Pane külmkappi tahenema. Pärast võta külmkapist välja ja lõika triibud lühemateks juppideks. Kata pulgad kakao või mandlijahuga.

Täidise jaoks sega kokku kõik järelejäänud koostisosad. Paar vaarikat jäta kaunistamiseks.

DSC01576

Nüüd on põnevaim osa – õhupalli eemaldamine. Varu üks pisike terav nuga ja lusikas. Alusta sellest, et tõmba noaga õrnalt piki äärt šokolaadi alt läbi, et saaks ääre lahti (mina suutsin siin kõigest ühe õhupalli ära lõhkuda). Siis tee õhupalli otsa tilluke auk ja hakka väga vaikselt sealt õhku välja laskma. Kui näed, et õhupall on kusagilt veel šokolaadi küljes kinni ja kisub seda kaasa, lükka õrnalt lusikaga õhupall eemale ja jätka alles siis õhu välja laskmist.

Täida kausid täidisega, kaunista vaarikatega ja vaarika-pulkadega.

DSC01580
Mida veel on õnneks vaja, kui isegi nõud on söödavad?

 

Share Button