Maailma lihtsaimad küpsised

Neid küpsiseid teen ma alati, kui mõned banaanid jäävad natuke kauemaks kapi peale seisma. Seda ei juhtu küll kuigi tihti, sest abikaasa suudab üldjuhul ikka banaanid enne süüa.. aga siiski! Tõesti on see üks lihtsamaid retsepte, mida ma tean. Aga maitse on neil suurepärane, eriti soojalt. Tõsi, tekstuurilt meenutavad need pigem banaanileiba, sest on mõnusalt pehmed. Võib-olla peakski neid nimetama hoopis “mini-banaanileivad”? Igal juhul, ainuke trikk kogu retsepti juures on see, et banaanid peavad olema mõnusalt küpsed. That’s it!

DSC01471
Pildistatud on kolme küpsist, sest nii palju oligi neid pildistamise ajaks alles..

 

Banaani-kaerahelbeküpsised

Plaaditäis

3 banaani

3 dl kaerahelbeid

Lisandiks vastavalt oma soovile – pähkleid, hakitud šokolaadi, kookoshelbeid, mandlijahu, kaneeli vms

 

Haki kaerahelbed natuke peenemaks, püreesta banaanid ja sega kokku enda soovitud lisandiga (kui paned palju lisandeid, vähenda kaerahelveste kogust, muidu ei suuda banaan küpsist koos hoida). Tee pätsikesed, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

DSC01478

 

Share Button