Spargli-avokaado-spinatisalat

Kas te seda teate, et praegu on üsnagi haruldane aeg? Jah, kätte jõudnud on see NÄDAL, kui Eesti spargel on valmis! Kui nüüd minulik kerge dramatiseerimine ära võtta, siis võib ehk öelda, et tegelikult saab Eesti sparglit lausa kaks nädalat aastas. Ja tegelikult sai seda turult juba eelmisel nädalal.. Igal juhul on see ebaõiglaselt lühike aken ja soovitan kõigil, kel võimalik, kodumaist sparglit osta! Hinnast ärgem siinkohal parem rääkigem, minu abikaasa ei elaks nii suuri numbreid üle 😀 Võibolla on ikkagi hea, et sparglit nii harva osta saab.. 😀

DSC01418

Täna õhtusöögiks hellitasin iseend ja lubasin endale ideaalse kevadise salati, mis sisaldab rohkelt rohelist ja maitseb oivaliselt!


Spargli-avokaado-spinatisalat

100 g sparglit

1 väike punane sibul

1 avokaado

Kümmekond kirsstomatit

Ca 50 g beebispinatit

1 küüslauguküüs

0,5 sidruni mahla

Seesamiõli ja -seemneid

Sojakastet

Pruuni suhkrut

Soola-pipart


Haki küüslauk ja tükelda spargel. Prae seesamiõlis (võib kasutada ka muud õli) küüslauku natuke, kuni aroom eraldub ja lisa pannile spargel. Prae paar minutit. Seda ei tasuks teha väga kõrgel kuumusel, sest muidu läheb küüslauk kõrbema ja spargel muutub liiga pehmeks. Lisa pannile sidrunimahl, sojakaste, soola-pipart ja 0,25 tl suhkrut. Tõsta pann tulelt ja pane kõrvale.

Laota spinat taldrikutele, puista peale tomatipoolikud, hakitud sibul ja avokaado. Nüüd tõsta peale spargel ja nirista salatile ka pannil olev kaste. Puista salatile seesamiseemneid ja serveeri kohe!

DSC01412

 

Share Button