Kiired soolakurgid

Uskuge või mitte, aga 2 nädalat tagasi olin ma veel üsna kindel, et tänavu jääb magister lõpetamata. Tõele au andes, siis ma veel arvasin, et esitamise tähtaeg on… üleeile. Aga siis selgus, et eelkaitsmine alles 2. juuni ja mul ei jäänud muud üle, kui end käsile võtta. Kui ma reede õhtul oma 30 lk teksti ja 5 lk tabeleid avasin, siis ma poleks elu sees uskunud, et 3 päeva hiljem saadan 70 lk magistritöö juhendajale (kust on küll puudu veel kokkuvõtted ja igasugune õigekeel.. Te ikka teate, et ma õpin ingliskeelsel erialal?). Kuidas see siiski õnnestus? Retsept on lihtne – mees sai saadetud Rootsi, mitte ühtegi Masterchef Australia osa ei avanud, magamisega ei tegelenud, proovisin järgi kohvinarkomaani elu, blogi ei avanud ja ühel õhtul lahendasime kalli sõbrannaga Asti pudeli ja voila! Kuigi teha on veel maa ja ilm, otsustasin pärast sellist pingutust end premeerida ja lubada endale üks postitus!

Kas Teil on olemas sööke, mida olete nõus sööma lõhkemiseni? Ja siis paar ampsu veel peale? Minul küll on – värsked soolakurgid!

DSC01363

Lisaks karulaugule on tõeliseks kevade kuulutajaks pisikesed värsked krõmpsuvad soolakurgid (isegi kui need esialgu pole Eesti kurgid ja isegi kui nende hind on soolasem kui nende soolasus)! Kuna üsna palju saab Männiku-TTÜ vahet sõidetud, siis alatihti teen kiire kõrvalpõike Nõmme turule, kasvõi ainult selle nimel, et osta endale soolakurki. Mõnes asjas siin elus olen ikka väga pedant ja rutiinne inimene. Nii lähen alati ühe ja sama müüja juurde ja küsin alati 8 pisikest ühepäevast soolakurki (ja söön need enne ära, kui Nõmme nõlvalt TTÜ parklasse jõuan). Teinekord tundub, et see müüja juba mind kaugelt nähes hakkab pisikesi kurke välja otsima 😀

Mis saab aga siis, kui õhtul tuleb soolakurgi isu ja turg on juba kinni? Vot siis ma teengi midagi üsna sarnast.

 

Kiired soolakurgid

500 g kurki

Paar peotäit tilli ja peterselli

1-2 küüslauguküünt

1 tl soolahelbeid

Oliiviõli

 

Tükelda kurgid, haki maitseroheline, pressi küüslauk ja sega kõik koostisosad kokku. Kõige lihtsam on visata kõik kaanega karpi – kaas peale ja raputa läbi. Lase 15-30 minutit maitsestuda ja kurgid ongi valmis!

DSC01356

 

Share Button