Rabarberi saiakesed

Nii… võib taas järjekordse vähem blogimise katse ebaõnnestunuks lugeda 🙂 Nägin kusagil internetis pilti saiakestest, mis olid nii põnevalt kaunistatud, et ma pidin kohe järgi tegema!! Pealegi, turult saab juba Eesti rabarberit ja mul ei olegi veel ühtegi rabarberi-postitust blogis. Häbiväärt lugu. (Tegelikult tegin siiski juba üht kooki ka välismaisest rabarberist, aga see oli iga-aastane lemmik – muretaina ja biskviidiga). See nüüd pole just suuremat sorti originaalne retsept küll, aga väljanägemine on see-eest uhke ja usun, et igasugu saiakesi saab nõnda päris kenasti kaunistada ning loodan, et ka lugejatele meeldib see idee.

 

Lõputööd ma kirjutan. Ausalt. Isegi siis, kui sel aastal ära ei esita. Vahepeal on vaja end tuulutada ja korraks elu nautida ka.

 

DSC01156

 

Rabarberi saiakesed

10 tk

 

500 g lehttainast

5 – 6 peenemat rabarberi vart

2 tl kaneeli

2 sl suhkrut

100 g toorjuustu

Rafineerimata roosuhkrut, vastavalt maitsele

1 munakollane

 

Esimesena puhasta rabarberivarred. Seejärel lõika need ca 5-6 cm juppideks ja viiluta iga jupp 0,5 cm viiludeks. Pane viilud kaussi, puista peale 2 sl suhkrut ja kaneel ning sega hoolikalt läbi. Sega toorjuust roosuhkruga, suhkrut võiks olla maitse järgi, aga umbes 1-2 sl.

 

Rulli tainas suureks ruuduks ja lõika see omakorda 10ks. Lõika igal ruudul nurgad lahti ca 0,5 cm kaugusel äärtest, nagu alloleval pildil:

 

DSC01132

 

Seejärel joonista noaga kontuur, mille sisse mahuvad rabarberi viilud (ei ole vaja põhjani lahti lõigata). See on selleks, et äär saaks kenasti kerkida ja rabarber püsiks paigal.

 

DSC01129

 

Määri igale ruudule toorjuustu.

 

DSC01135

 

Lao ritta rabarber ja puista peale roosuhkrut.

 

DSC01136

 

Tõsta taina nurgad keskele ja suru hoolikalt kokku. Määri pealt munaga.

 

DSC01138

 

Küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. Naudi!

 

DSC01140

Share Button
4 Comments