Šokolaadi-karamelli Pavlova

Kuidagi ei taha see “alla kahe postituse nädalas” õnnestuda 🙂 Täna tundsin vastupandamatut soovi küpsetada ja mõtlesin, miks ometi sellisele soovile siis vastu panna? Seda enam, et kõik ümberringi loobuvad..

 

DSC00929

 

Tegin taaskord ära plaani, mis ammu ootas teostamist ja tulemus oli ütlemata maitsev! Natuke tummisem versioon igavesest klassikast.

 

Šokolaadi-karamelli Pavlova

 

6 munavalget, toatemperatuuril

300 g suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

2 sl kakaod (ikka selline korralik ja tume)

 

Täidis

300 g vaarikaid

150 g keedetud kondenspiima

200 g Mascarponet

3 dl vahukoort

 

Kaunistuseks – karamelliniidid 🙂

 

DSC00932

 

Eelkuumuta ahi 220 kraadini.

Pane ahjplaadile küpsetuspaber ja joonista sinna kaks ühesuurust ringi, ca 18 cm diameetriga ringid peaksid edukalt mahtuma (nende vahele peaks jääma 3-4 cm ruumi, kerkimiseks). Valmista besee – vahusta munavalged tugevaks vahuks. Jätkates vahustamist lisa lusikahaaval suhkur ja vanillsuhkur. Tulemuseks peab saama tugeva läikiva vahu. Nüüd puista peale 2 sl kakaod ja sega ettevaatlikult läbi, pigem sega vähe, et tainasse jääksid ilusad tumedad triibud. Tõsta tainas joonistatud ringide keskele ja tee kaks ühesuurust ringi, mis äärtest natuke kõrgemad kui keskelt.

Pane põhjad ahju ja alanda kohe temperatuuri 120 kraadini. Küpseta 90 minutit. Seejärel ava ahjuuks ja lase põhjadel jahtuda.

Täidise jaoks vahusta 100 g konsenspiima, vahukoor ja mascarpone. Segu peaks saama parasjagu paks, aga ära ülevahusta! Viimasena lisa juurde 50 g kondenspiima ja sega õrnalt läbi, et täidisesse jääks karamellitriibud.

Pane tort kokku – aseta esimene põhi serveerimisalusele, kata kreemiga ja 200 g vaarikatega. Pane peale teine põhi, ülejäänud kreem ja vaarikad. Kaunista karamelliga!

 

DSC00919

 

Share Button