Karulauk.. kurvameelsuse rohi

… või oli see karukell? Kuidas kellele.

 

DSC00626

 

Eile jäi silma lause, et turult saab juba karulauku. Ja mida teeb pärast sellise uudise kuulmist Olga? Tõuseb püsti, paneb riidesse ja sõidab turule. Täpselt nii see oligi, ilma igasuguse ilukirjandusliku liialdamiseta. Ma ei hakka siinkohal laskuma detailidesse, kui palju karulauk hetkel turul maksab (noh, et abikaasat mitte kurjaks ajada), sest see tõesti ei heiduta mind. Kui müügile tuleb karulauk, siis kevad on käes. Vähemalt minu silmis. Kui nüüd keegi imestab, miks mitte metsa ise korjama minna, siis annan igaks juhuks teada, et karulauk on looduskaitse all ja selle korjamine on rangelt keelatud! Loomulikult on seda võimalik kasvatada ka oma aias, aga taim pidavat olema üsnagi kapriisne ja meil maakodus eelmisel aastal istutatud karulaugud veel elumärke ei näita. Nii ma ostan karulauku turult ja lohutan end mõttega, et need tädid ju ometi seda ülimaitsvat taime metsast ei nopi!

Mida selle ülimaitsva kergelt küüslauguse taimega teha? Blogimaailmas on kõigi lemmik karulaugupesto. Minule isiklikult meeldib seda lihtsalt hakkida ja segada hapukoorega ning pakkuda liha kõrvale. Teine variant on natuke toekam salat, mida ka täna hommikusöögiks sõin. Ma kohe tunnen, kuidas sain korraliku vitamiinilaengu (või on see lihtsalt see suurepärane maitseelamus, mis meele heaks teeb). Kui sa ei viitsi siinkohal guugeldada, siis loe karulaugu kasulikkusest näiteks siit.

 

DSC00636

 

Karulaugu-munasalat

 

Punt karulauku

2-3 keedetud muna

1 väike kurk (või veerand suurt)

3 sl hapukoort

Soola

 

Haki karulauk, muna ja kurk. Sega kausis kõik kokku ja maitsesta soolaga. Naudi!

 

DSC00642

 

Share Button