Porgandi pähklikook

Taas üks “see-nädalavahetus-ma-ainult-õpin” nädalavahetus sai veedetud elu nautides ja süüa tehes. Oh well.

Olen vast paar korda Oma Maitset juba reklaaminud, sest see on ainuke ajakiri, mida olen aastaid järjepidevalt lugenud. Ka on mul jätkuvalt põhimõte igast numbrist vähemalt üks retsept teha. Seekord oli aga valik nõnda rikkalik, et tegin kohe esimesed kaks retsepti täna ära ja mitu järgnevat on plaanis. Läksin motiveeritult ja entusiastlikult poodi.. ja siis meenus, et unustasin koogi koostisosad poenimekirja panna (jah, ma kasutan sellist asja, muidu kipun ideedetulva all poest kõike kokku ostma). Leppisin siis nende asjadega, mis retseptist meeles olid 🙂 Ütleme siis, et sai natuke mugandatud. Vähemalt on porgandid ja pähklid olemas! Kasutasin 24 cm diameetriga koogivormi ja asendasin jahu tärklise ning mandlijahuga ning sain väga mahlaka-suussulava koogi (seega võite soovi korral tärklise/mandlite asemel nisujahu kooki panna, nii saab natuke kuivema koogi).

Nõnda piduliku väljanägemise andsin koogile seetõttu, et a) mul on vaja tordikunsti isa juubeliks harjutada (märtsi viimaseks nädalaks 3 tordi tegu plaanis siiski!) ja b) mul on vaja magistritööle asendustegevust otsida.

 

DSC00165

 

Porgandi-pähklikook

 

350 g porgandeid

3 muna

150 g pruuni suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

0,5 dl õli

Natuke ingverit

Riivitud apelsinikoort

100 g tärklist

150 g mandlijahu

1 tl soodat

Noaotsaga soola

1 tl kaneeli

 

Astelpajumarmelaad

 

Kreem

200 g toorjuustu

200 g kohupiima

100 g hapukoort

1 tl vanillsuhkrut

100 g pruuni suhkrut (maitse järgi!)

100 g sobivaid hakitud pähkleid – mina kasutasin kreeka pähkleid

 

Ühes kausis sega kokku kuivained – jahu, sooda, sool, kaneel, suhkur ja vanillsuhkur.

Teise kaussi pane riivitud porgandid, kuhu riivi juurde natuke ingverit ja apelsinikoort. Eralda munavalged munakollastest, munavalged vahusta eraldi tugevaks vahuks. Munakollased lisa porganditele ja sega läbi. Lisa porgandi-munasegule järk-järgult kuivained. Sega juurde õli. Viimasena sega õrnalt juurde munavalged.

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Vajadusel kata vahepeal fooliumiga.

 

DSC00159

 

Kreemi jaoks sega koostisosad kokku. Poolita jahtunud koogipõhi. Kata alumine poolik astelpajumarmelaadiga ja kolmandiku kohupiimakreemiga. Teine pool ja küljed kata ülejäänud kreemiga.

 

DSC00178

Share Button