Baklažaanipitsa

Vahelduseks oma tordihullusele panen siia üles suurepärase õhtusöögi idee. Käisime üks õhtu (ma ei saa ju ometi kirjutada, et EV aastapäeva õhtul. Piinlik lugu) abikaasaga Peetri Pizzas õhtust söömas. Tegelikult oli meil lihtsalt nii pikk jalutuskäik linna peal, et kõht läks tühjaks. Liiatigi pidin mina meest seljas tassima, et tema kängurunahast viisvarvikud mudaseks ei saaks. Haha. Nali naljaks. Pitsat süües tuli mulle pähe idee teha sellest tervislikum alternatiiv – ilma gluteenita, nagu tänapäeval popp on. Ja mis sobiks paremini pitsapõhjaks kui küpsetatud baklažaan? Mina küll ei tea. See on jälle üks nendest söökidest, mis mind oma oivalisuse ja lihtsusega üllatas!

 

IMG_9019

 

Baklažaanipitsa

 

1 suur baklažaan

500 g veisehakkliha

1 väike sibul

100 – 200 g tomatipastat

150 g juustu

Peotäis musti oliive

(Värsket) tüümiani

Sool, pipar, tšilli

Oliiviõli

 

Lõika baklažaanidest ca 1-2 cm viilud ja hõõru korralikult soolaga sisse. Lase neil natuke seista ja kuivata tekkinud vedelik majapidamispaberiga. Pane baklažaanid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja küpseta 190 kraadises ahjus 15 minutit. Baklažaan peaks juba üsna pehme olema. Kui tundub, et said vähe paksud viilud ja tunduvad vähe küpsetatud, siis keera ringi ja küpseta veel 5-10 minutit. Baklažaanide kuldreegel on see, et pigem olgu nad natuke üleküpsetatud!

 

IMG_9011

 

Haki sibul ja prae klaasjaks, lisa hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja tšillimaitseainega. Maitsestamisel võid olla keskmisest julgem, sest katte alla jääv baklažaan on maheda maitsega. Prae ca 5 minutit, lisa tomatipasta ja kuumuta veel korra läbi. Lõpus lisa tüümian ja hakitud oliivid. (Oliive haki piisavalt peenelt, et meest nende olemasolu ei häiriks ja ta neid välja nokkida ei saaks 🙂 ). Võta baklažaanid ahjust, keera ringi ja pane peale täidis. Kõige peale puista riivitud juust. Alanda ahjus temperatuuri 175 kraadile ja küpseta pitsasid veel ca 15 minutit. Naudi!

 

  IMG_9022

Share Button
6 Comments