Tort “5 krooni”

Nüüd siit siis tuleb minu “muretort”, mis kohe kuidagi ei tahtnud alguses õnnestuda. Tehtud Eesti sünnipäevaks ja nagu muuseas ka Nami-Nami tordivõistlusele esitamiseks. Tegelikult on mu mõlemad tordid motiveeritud suurest vajadusest silma paista, haha – ehk siis Eesti ainukesed sümbolid tõesti ei ole trikoloor ja rukkilill!

Omal ajal olime kõik väga uhked Eesti raha üle, mis oli ka üks olulisi sümboleid taasiseseisvunud riigi jaoks. Ei tea, kuidas teistega, aga mina siiani arvutan hinnad ümber kroonidesse (kui ma just ei karda parasjagu, et number liiga suur tuleb) ja “igatsen vana head krooniaega”. Kuna tordi välimus on nostalgiline, siis seda on ka sisu, mis imiteerib enamiku eestlaste lasteaia- ja kooliaegset magustoitu – karamellikissell vaarikamoosiga. Ehk siis hellitavalt “kaamelitatt” – kuigi olen vist ainuke inimene, kes seda nimetust ei tea (õigemini ei teadnud veel 2 kuud tagasi). Maitse on küll suurepärane, aga martsipanikattega ei ole ma veel sinasõber ja seetõttu ei jäänud ma esimese tulemusega üldse rahule. Tegelikult ka praeguse tulemusega ei ole ma ülirahul, aga siit see siis tuleb… Tort “5 krooni”!

 

IMG_8972

 

Tordi sisu täpsemalt – šokolaadibiskviit, vaarika toormoos ja vahukoore-kohupiima-karamelli kreem. Karamelliks on Dulche de leche ehk siis keedetud kondenspiim. Ka võikreem martsipani all on tehtud keedetust kondenspiimast. Maitse on oivaline! Isegi kui välimus seda ei ole 🙂

 

IMG_8980

 

Olin nii põhjalik ja ostsin tordi tegemiseks ka spetsiaalse läike-sprei, et münt säraks nagu õige raha ja te ei kahtlustakski, et tegemist on valerahaga..

 

IMG_8974

Share Button