Suitsukala salat

Kui ma otsin retsepte, siis tihti saab retsepti valiku ajendiks isuäratav pilt (jah, minu blogist poleks siis suurt midagi teha, kui piltide järgi orienteeruda) või siis kommentaaride kogus.. Samas nendega peab ikka ettevaatlik olema, sest teadupäraselt kommentaatoreid on ikka igasuguseid. Õnneks toidumaailmas selliseid pärle ei leia, nagu Elu24, Publik, Perekool vms.. Samas mu igavesed lemmikud on need, kes tunnevad vajadust kommenteerida: “Ma muutsin seda ja seda ja seda kogust, jätsin ära selle, lisasin need, kasutasin ahjuplaati koogivormi asemel ja küpsetasin 20 minutit vähem.. Mulle ei maitsenud, pole ikka hea retsept”. Halleluuja!

Igal juhul, Nami Namis on jaanuari ühiskokkamise teemaks kalasalatid ja ka mina tegin ühe õhtuks sõpradele. See on salat, mida meie peres on üsna palju söödud, sest varem oli meil pidevalt suitsukala ülejääk… ja kui kala juba teist päeva külmkapis oli, siis sai üsna selgeks, et keegi seda enam ei taha ja võib salati teha. Mõelda vaid, et nüüd ma lähen spetsiaalselt poodi, et suitsusiiga OSTA.. Salati hakkimisel meenus mul, nagu ikka, ainuke kord, kui ma koolis käsitöö-köögi tunnis 5- sain. Põhjuseks see, et riivisin juustu salatisse, kus muud koostisosad olid hakitud, sest kõik pidavat hoopis sarnaselt lõigatud olema. Lisaks silusin kausis salati pinna siledaks, mida ka väidetavalt ei tohi teha. Olin nii traumeeritud, et nüüd iga kord võistlen oma pedantliku loomuga, et mitte salatit siluma hakata..

Retseptis on päris suured kogused, sest sõpru oli külas rohkem kui üks, st. poole vähem on üsna mõistlik kogus.

 

Suitsukala salat

 

1 kg keedetud kartulit

1 suur kuumsuitsusiig (või muu valge kala)

4 keedetud muna

5 – 6 suuremat marineeritud kurki

200 g majoneesi

250 – 300 g hapukoort

Soola

 

Ah teate ju küll, kuidas asi käib – lõika muna, kurk ja kartul ühesuurusteks kuubikuteks, pane kaussi, lisa majonees ja hapukoor ning maitsesta soolaga. Lase salatil enne serveerimist tunnike maitsestuda.

 

20140114_150916

Share Button