Tervisesalat ahjukanaga ehk Kaju köögi kiire õhtusöök

Viimase postituse põhjal julgen väita, et mu sõbrad on täielikud maiasmokad. Palju ma tervislikust toidust ka ei jahuks, siis magustoidu retseptid ikka osutuvad kolm korda populaarsemaks igasugusest salatist. Aga alla ma ka ei anna ja jagan oma lemmiksalati retsepti! Kuigi üldine tendents on see, et mida jahedamaks õues läheb, seda toekamaks muutub söök. See sügis on aga olnud soe ja ilus (vähemalt selline mulje on mul jäänud kontoris ja ülikoolis aknast välja vaadates) ning seaprae isu ei ole veel tekkinud.
Õhtune-öine kiiruga kokkamine mulle ei meeldi, sest siis pole aega toidul maitsestuda lasta ja kõht on tühi ja üldsegi tahaks süüa kaks võileiba ja magama minna. Seetõttu ma toidu tegemist üldjuhul hoolikalt ette planeeringi.. Liiatigi on näljane naine kuri naine ja kuri naine ei taha köögis olla. Niisiis, kui välja jätta poolfabrikaadid, siis mille saab kiiresti lauale? Kanaliha! Liha maitsestamiseks teen tugeva marinaadi, et selle maitse natukenegi külge jääks.
Kanafilee mee-sojakastmega
2 kanafileed
1 tl mett
1 sl sojakastet
soola-pipart
seesamiõli
Lõika filee paksem osa õhemaks, et kana valmiks ühtlasemalt. Sega kanafilee mee, sojakastme ja soola-pipraga. Peale nirista seesamiõli. Lase maitsestuda niikaua, kui aega on, aga vähemalt 15 min. Pane fileed vormi ja nirista peale marinaadi ülejääk. Küpseta 220 kraadises ahjus grilli all 10 min, pööra filee ringi ja küpseta veel 10 minutit. Võid ka rohkem, kui meeldib kuldsem jume.Seni, kuni kana valmib, tee garniiriks salat!

Tervisesalat
2 väikest kurki
6 redist
2 avokaadot
2 tomatit
1 väike sibul
roheline salat
südamest maitserohelist
2 peotäit kõrvitsaseemneidKaste
2 küüslauguküünt
0,5 sidruni mahl
oliiviõli
1 tl mett
sool-pipar

Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil. Ülejäänud koostisosad haki. Salati kastme jaoks purusta küüslauguküüned ja vispelda kõik koostisosad hoolikalt kokku. Kalla kaste salatile, sega läbi ja peale puista kõrvitsaseemned.

Share Button
2 Comments