Juustune kartulivorm..

… ehk õhtusöök, mis ei saanud pildile 🙂
Pühapäevaõhtuti on mul kombeks valmistada ette paari päeva söök, eriti praegu, kui esmaspäeviti olen tööl-ülikoolis hiliste tundideni. Vähemalt tean, et sellal kui mina omandan tarkusi, ei istu abikaasa kodus näljasena, meeleheitlikult tühja külmkappi läbikammides.. Nii ma siis keedan tihti pühapäeva õhtul valmis supi, teen vormiroa ja küpsetan mõne koogi. Suppi ma seekord keeta ei saanud, sest ei olnud ühtegi puhast potti, haha (ei no, ausalt ka, kuigi see ei olnud põhjus, miks suppi keetma ei hakanud) ja kook praagiti ära, sest mangopüreel olevat imelik maitse. Üle jäi vaid vormiroog, mille retsepti leidsin kunagi ammu Juustukuningate kodulehelt.
Mul on kombeks “to-do” retseptide nimekirja pidada päris mitmes kohas – mailboxis kirjade mustanditena, arvuti kaustas “Retseptid” või lihtsalt hoida Mozillas vahelehtedena lahti. See viimane alternatiiv on loomulikult eriti ratsionaalne, sest saan regulaarselt iseend kiruda, kui akna kogemata kinni panen või mozilla kokku jookseb.. Igal juhul, hiljuti kammisin oma mailboxi mustandeid ja leidsin sealt vast aasta tagasi salvestatud retsepti. Kuna see tundus kiire ja lihtne, siis oli sobiv aeg retsept järgi proovida. Aga selgus, et lisaks oli tegemist maitsva roaga, mille mu abikaasa otsustas pea täies mahus ühe päevaga ära süüa. Nüüd ei ole tänaseks enam õhtusööki ja lisaks ei saanud toidust ka pilti, sest hetkeks mil tahtsin lõpuks rooga pildistada, oli ainult killuke alles..
Sinihallitusjuustuga kartulivorm
1 kg kartulit
1-2 sibulat
400 g tomatit
500 g suitsusinki
5-6 küüslauguküünt
4 muna
150 g majoneesi
150 ml piima
200 g sinihallitusjuustu
sool-pipar-jahvatatud muskaatpähkel
Poolita kartulid ja viiluta ca 0,5 cm viiludeks. Sibul poolita ja viiluta õhukeselt. Sink ja tomat lõika suurteks kuubikuteks, küüslauk haki peenelt. Pane kõik ahjuvormi, sega läbi. Eraldi kausis klopi piim-muna-majonees-maitseained ja kalla segu toidule. Viimasena murenda peale hallitusjuust.
Küpseta 190 kraadi juures kaane all ca 1 h. Kui oled vähemalt sama tark kui mina ja unustad kartulid viilutada (pühapäeva õhtu oli siiski), siis küpseta ca 1,5 h.
Selleks hetkeks, kui mul meenus toitu pildistada, oli vaatepilt selline…
Share Button