Šokolaadi-profitroolid kirsikeedisega

Tänase postituse nimel pidin ma nii palju pingutama – meelde tuletama parooli, ära uuendama kõik veebilehe vidinad ja nüüd veel lisaks avastan, et kogu blogi “tagala” on täiesti uus ja ma ei oska siin isegi pilti sisestada. Aga nagu näete, hakkama ma sain. Palun siis hinnake mu vaeva.

Šokolaadi keedutaigna ja krõbeda katte retsepte silmasin eile Antonio Bachour lehel ja täna hommikuks said nad juba tehtud. Kuidagi hirrrrmus inspireeriv retsept ja tulemuses ei pidanud samuti pettuma. Täidise tegin juba oma peaga, sest et šokolaad ja kirsid.. mm..

Šokolaadi-profitroolid kirsikeedisega

Keedutaigen

130 g vett

125 g piima

5 g soola

5 g suhkrut

100g võid

250 g muna

55 g 70% šokolaadi

170 g jahu

Sega väikeses potis piim, vesi, sool, suhkur ja või. Kuumuta keemiseni, tõsta tulelt ja sega hulka jahu ning šokolaad. Tõsta tagasi tulele ja kuivata tainast mõned minutid, seda pidevalt segades. Tõsta taas tulelt, kalla kaussi ringi ja jahuta 50 kraadini. Seejärel hakka vähehaaval lisama muna. Pane saadud tainas pritskotti ja pritsi sellest pallikesed, aseta peale kate. Küpseta 180 kraadises pöördõhuga ahjus 20-25 minutit.

Krõbe kate

80 g võid

80 g demerara suhkrut

80 g jahu

10 g mandlijahu

5 g kakaod

20 g 70% šokolaadi, sulatatud ja jahutatud

Sega kõik koostisosad ühtlaseks taignaks ja rulli kuni 2mm paksuseks. Külmuta ja seejärel lõika sobiva suurusega rõngad. Sobiv suurus võib profitrooli puhul olla nii 3-6cm. Pärast lõikamist aseta tagasi sügavkülma ja tõsta taigna peale enne küpsetamist.

Šokolaadikreem

500 g piima

100 g suhkrut

100 g munakollaseid

35 g maisitärklist

1 tl vanilli

100 g võid

3 g lehtželatiini

20 g kakaod

70 g tumedat šokolaadi

70 g vahukoort

Kuumuta piim vanilli, suhkur munakollaste ja tärklisega keemiseni, pidevalt hoogsalt segades. Kuumuta minutike veel. Tõsta tulelt, lisa paisutatud želatiin, lase jahtuda. Seni sega šokolaad vahukoorega kreemiks kokku. Lisa kreemile ganache, kakao ja või saumiksri abil.

Kirsikeedis

400 g kirsipüreed

7 g pektiini

30 g suhkrut

3 g kaneeli

2 g lehtželatiini

Paisuta želatiin. Sega suhkur pektiiniga ning kirsipüree kaneeliga. Hakka püreed soojendama ja samal ajal kohe suhkru-pektiinisegu lisama. Aja segu keema, keeda 1 minut, tõsta tulelt ja lisa želatiin. Jahuta külmkapis ja tõsta pritsikotti.

Share Button
3 Comments