Soolakaramelli trühvlid

See nädal läks trühvlitega natuke käest..

 

14680502_1219535281439442_5353784237370242093_n

 

Otsisin ühel heal päeval telefonist ühte fotot. Asi osutus palju keerulisemaks, kui ma oskasin aimata, sest selgus, et mul on poole aastaga telefoni kogunenud 1200 fotot. 1000 neist on kassidest. Mis seal siis ikka, tõmbasin need arvutisse ära, et saaks sorteerida ja kustutada. Ehk jõuan ka telefonipiltide postituseni.. peagi.

Mul on kombeks naljakatest-veidratest-huvitavatest ja muidu teistsugustest vestlustest ja piltidest screenshotte (ekraani kuvatõmmiseid?) teha. Vahel on neid nii tore kehva tujuga lehitseda ja päev läheb kohe paremaks. Kahjuks on enamik neid kuvatõmmiseid siiski liiga personaalsed või õelad, et neid siin blogis avalikult jagada.. Aga midagi leiab ikka.

 

kaju

Kui ma suvel veel kapirase olin, aga ühel hommikul seeliku katki käristasin..

kaju2Veel kapiraseduse pärleid. Kui abikaasa tahab minna ise vabatahtlikult toidupoodi, et ma teda sinna öösel spontaanselt ei ajaks.

toitMinu telefon sel hetkel kui telekast jooksis esimene Pagarisaate uue hooaja reklaam..

ott… ja siis vahel ka niimoodi..

 

img_1397Mõeldes sellele pildile.. pokemonide teema on kuidagi vaikseks jäänud..?

hoivaPiisab  vaid ühesest väikesest heast kirjast, et teisel inimesel kohe päev korda teha..

  img_2181

Kui me teeme sõbrannaga trenniteemalisi nalju..

img_2182.. ja siis peale natuke zumbaromantikat.

img_2184

Üks ainukesi FB äppe, millel ma luban end iga päev “tülitada” ehk siis On this day. Tõeliselt meelelahutuslik on lugeda iseenda vanu postitusi. Alles 6 aastat tagasi olin selline pubekas?

Tegelikult see päevitamise asi oli päris rõve – ma läksin enda arust kena järvekese kaldale õppima (loe: päevitama) hommikul varakult. Mingi hetk ilmusid kaks paljast mees kõrvale päevitama.. siis kolmas… ja siis ma sain aru, et olen mitteametliku nudistide ranna “meeste poolel”.

 

 

img_2187

Eksole..

img_2188

Story of my life..

 

img_2189

Story of my recent life.

 

Aitab vist juba.

 

img_2164

 

Pildil on neli maitset trühvleid: Baileys, pistaatsia, metspähkli-nougat (katteks röstitud metspähkel) ja soolakaramell. Endale maitseski soolakaramelli trühvel kõige rohkem ja panen aga retsepti blogisse kirja, enne kui kaotan ära selle ära läbustatud Saku Lätte saatelehe, kus ühel pool on jõhvikatordi retsept ja pöördel pistaatsiatrühvlite ning soolakaramelli trühvlite retseptid 😀

Soovitan kindlasti kasutada just neid krõmpsuvaid karamellipärleid, mis on retseptis nimetatud. Need on nii-nii head. Kuigi me kodu täiesti uputab šokolaaditoodetest, siis ma ise mitte kunagi ei söö neid (isegi abikaasa ei söö, ta vist ei tea, kus need kõik asuvad). Igasugused kuvertüürid, kaunistused ja šokolaadipärlid on ikkagi mõeldud toodete tegemiseks ja tõesti ei isuta. AGA soolakaramelli pärlid. Oeh. Kui mul on vähegi magusaisu, siis ikka ja jälle leian end kättpidi nende pärlite pakist.. Panin selle paki kõige tagumisse kapinurka ja praeguseks on eriti ebamugav selle järgi ronida. Aga see absoluutselt ei takista mind..

 

Soolakaramelli trühvlid

30 tk

 

200 g tumedat 70% šokolaadi

80 g vahukoort

30 g võid

100 g suhkrut

Soolahelbeid

Paar peotäit soolakaramelli Callebaut Crispeals pärleid*

Katmiseks – 200-300 g tempereeritud piimašokolaadi**

 

* Neid pärleid leiab kondiitritarvikute kauplustest ja saab tellida päris mitmest poest. Loomulikult võib need asendada hakitud (soola)pähklitega vms, aga tulemus pole enam see.

** Tempereerimisest loe täpsemalt siit.

 

Tükelda šokolaad ja pane kaussi ootele. Kõrveta suhkur karamelliks ja samal ajal kuumuta või vahukoorega peaaegu keemiseni. Kalla vahukoore-võisegu karamellile ja sega ühtlaseks. Lisa kuum karamell šokolaadile, sega läbi ja tõsta jahtuma. Kui segu on jahtunud käesoojaks, siis lisa pärlid ja soolahelbed. Tee saadud segust pallikesed (võid kasutada hangumisprotsessi kiirendamiseks külmkappi) ja kasta neid tempereeritud piimašokolaadi sisse. Kaunista hakitud soolakaramelli pärlitega.

Share Button
11 Comments