Ploomi-martsipanikook

Oi, juba on september! Teeks seks puhuks erandkorras lausa mõne hooajalise postituse! Kuigi meil tööl valitseb õunauputus (jepp, selline linnatibi olengi, et õunu korjan kontorist), siis isu oli hoopis ploomide järele. Ja teate küll, kuidas nende isudega naistel lood on..

 

DSC09326

 

Ma veel nii selgelt mäletan seda aega, kui sõbrad-tuttavad septembri alguses avaldasid rõõmusõnumeid sellest, mis kooli või ülikooli minek on.. ja nüüd tänavu ühtäkki lähevad kõigi lapsed kooli! Millal see edasiareng veel juhtus? Millal on nad jõudnud lapsed saada ja üleski kasvatada? Millega mina niikaua tegelesin? Kas me oleme täiskasvanuks saanud? Mina küll mitte. Mina püüan jätkuvalt oma kolme toataime ja kahte kassi elus hoida.

 

DSC09318

 

Retsept on mugandatud blogist Smitten Kitchen. Antud retseptist saab suure korraliku plaaditäie kooki! Kuigi esmapilgul tundub koostisosade nimekiri pikk, siis tegelikult on see väga lihtne retsept ja kook valmib õige kiiresti.

 

Ploomi-martsipanikook

Plaaditäis

 

Põhi

230 g jahu

120 g mandlijahu

100 g suhkrut

220 g võid, toatemperatuuril

1 tl küpsetuspulbrit

Noaotsatäis soola

 

Täidis – 12-14 suurt ploomi

 

Purukate

170 g jahu

200 g martsipani, mandlisisaldus vähemalt 50%

0,5 tl küpsetuspulbrit

100 g pruuni suhkrut

110 g külma võid

60 g mandlilaaste

Noaotsatäis soola

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

 

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ülejäänud põhja koostisosad ja suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ca 12-15 minutit, kuni põhi muutub helekuldseks.

Vahepeal puhasta ja viiluta ploomid. Näpi katte koostisosad ühtlaseks puruks.

Laota ploomid põhjale ja puista peale puru. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 40-45 minutit.

 

DSC09320

Share Button