Külm kurgisupp

Ma ei oleks kunagi uskunud, et saabub päev, mil siia blogisse jõuab kurgisupp.. Never say never..

Mõni meist on suutnud suve hakul maast paar lisakilo üles korjata. Ei teagi, kuidas see mul õnnestus. Ehk polegi oluline, kuidas õnnestus, vaid see, kuidas nüüd nendest lahti saada. Trenniga on viimasel ajal lood nagu nad on, aga vähemalt olen hakanud kõndima. Iga päev. Kui me olime kevadel Itaalias, siis seal kumas terve reisi jooksul läbi sammude lugemise teema. Seltskonnas olid peamiselt keskealised meesterahvad, muide. Nemad siis arutasidki, kuidas keskmiselt teevad 3000 sammu päevas ja mõnel päeval saab liigutud vaid autoni, kogudes kokku 300 sammu päeva peale. Mina, äärmiselt olgalikult, muigasin selliste juttude peale, kuni hetkeni, kui sain aru, et Iphone telefonid vaikimisi loevad kõigil samme.. avasin oma sammulugeja.. keskmiselt 3500 sammu päevas?? Karma. Olen tänaseks aru saanud, et telefon loeb vaid õues astutud samme ja mu sajad köögi-kilomeetrid ei lähe arvesse. Natuke on lohutuseks seegi. Ometi võtsin eesmärgiks ka telefonile näidata, et oskan kõndida ja elan tervislikku eluviisi. On alles nutiajastu – inimene tunneb vajadust telefoni ees midagi tõestada. Praeguseks on igal juhul keskmine päevane sammude arv 13000, millele lisandub igapäevane 3-5 tundi köögis. Nii et mul ei olegi väga piinlik, et ma siin midagi telefonile tõestan, sest tulemus on see, mis loeb!

 

DSC08819

 

Minu suurimaks heameeleks sain siin kolm päeva järjest oma samme lugeda rabades! Ei jätku sõnugi, kui mõnus oli 4 päeva arvutit mitte avada! Selle asemel käisin Kakerdaja rabas:

 

IMG_1189

Müttasin Kiigumõisa külmaallikate vahel, kus vesi 7 kraadi:

 

IMG_1192

 

Ütleme nii, et jalatsite valik oli mul üsnagi huvitav. Kartmata usse, sai varbavahesid karastava allikaveega jahutatud:

 

IMG_1193

Jõudsin isegi Pärnumaale turbatootmist kaema:

 

IMG_1206

Soomaal julgesin lausa laukasse ujuma minna (vesi 25 kraadi, nii et tegemist tõelise julgustükiga)!

 

IMG_1211

Nädala lõpetas aga 11 km matk abikaasa, venna ja venna pruudiga Marimetsa matkarajal:

 

IMG_1215

Tänaseks olen täielikus zen olekus. Ilusad ilmad ja veel ilusam loodus teevad imesid!

 

Kurgisupi kohapealt ütlen kohe ausalt, et tegemist on tervisliku toiduga ja maitseelamus on vastav 😀 Supp on kerge ja suvine ning läheb eriti lobedalt alla palava ilmaga. Hea alternatiiv okroškale.

 

Retsept Nimfeechka blogist.

 

Külm kurgisupp

Kahele

 

2 keskmist kurki

400 ml keefiri

1 väike punane sibul

2 küüslauguküünt

2 sl sidrunimahla

Sool-pipar

Maitseroheline

 

Haki kurk (või surista saumikseris peenemaks), sibul ja maitseroheline. Purusta küüslauk. Sega kõik koostisosad kokku ja serveeri kohe.

 

 

DSC08811

Share Button